Tribuna
Consiliul Județean Sibiu invită cetățenii la o dezbatere publică privind centura de Sud a Sibiului. Traseul centurii trece pe teritoriul a șase localități
Sorana MAIER
4102 vizualizari
Consiliul Județean Sibiu invită cetățenii la o dezbatere publică privind  centura de Sud a Sibiului. Traseul centurii trece pe teritoriul a șase localități
© Consiliul Județean Sibiu

Centura de Sud a Sibiului, unul dintre proiectele majore pe care Consiliul Județean îl pregătește în această perioadă, ar urma să treacă pe teritoriul a șase localități din județul Sibiu: Cristian, Sibiu, Poplaca, Rășinari, Cisnădie, Șelimbăr, are realizat deja studiul de prefezabilitate.

Consiliul Județean Sibiu organizează, miercuri, 26 februarie, începând cu ora 13, o dezbatere publică pe tema obiectivului de investiții ”Varianta ocolitoare Sibiu Sud”, aflat în faza studiu de prefezabilitate.

La dezbatere au fost invitați să ia parte consilierii județeni, reprezentanți ai Ministerului Transportului, ai primăriilor pe raza cărora ar urma să treacă traseul centurii ocolitoare de Sud a Sibiului – Cristian, Sibiu, Poplaca, Rășinari, Cisnădie, Șelimbăr, instituțiile avizatoare, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, Consiliul Civic Consultativ Sibiu, ONG-uri active în domeniul mediului și toți cetățenii interesați.

”Așa cum am procedat anul trecut în cazul proiectului de modernizare a drumului județean 106 C Sibiu – Cisnădie, pe tronsonul până la podul peste Seviș inclusiv, când am organizat o dezbatere publică cu cetățenii pentru a identifica cele mai bune soluții, la fel procedăm cu un alt proiect de maximă importanță pentru județul Sibiu și anume centura de sud a Sibiului. Vom prezenta Studiul de prefezabilitate care stabilește traseul acestei centuri, motiv pentru care am invitat toți  factorii implicați și pe cei care ar putea să exprime un punct de vedere pentru a face în mod cumpătat pașii pe care trebuie să îi urmăm, astfel încât această investiție să aibă efectele pe care ni le dorim. Dacă până la deschiderea noii perioade de finanțare europeană nu găsim altă sursă de finanțare, cu siguranță, având toate documentațiile făcute, proiectul numărul unu pe infrastructură de drumuri este o varianta ocolitoare a Sibiului”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu. E a adăugat faptul că ”nu se poate pune în discuție ca acest proiect să nu se realizeze”.

În cadrul dezbaterii, vor fi prezentate concluziile studiului de prefezabilitate, cu accent pe scenariile fezabile pentru acest obiectiv de investiții atât de necesar în vederea fluidizării traficului, reducerii poluării din mediul urban, precum și dezvoltării economice a județului Sibiu.

 

Mai puțină poluare și mai multă siguranță

 

La finalul anului trecut, Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul de prestări servicii pentru realizarea Studiului de prefezabilitate pentru ”Varianta ocolitoare Sibiu Sud” cu Asocierea Phoenix Com SRL - Eko Top Sib SRL.

Varianta ocolitoare Sibiu Sud prevede un traseu care începe din DN1, de pe teritoriul comunei Cristian, ocolește teritoriul Aeroportului Sibiu, leagă partea vestică a municipiului Sibiu, respectiv cartierele Turnișor și Valea Aurie și iese, prin pădure, în zona Scolii de Câini, ajunge la Calea Cisnădiei și apoi traversează Cartierul Arhitecţilor, trece prin zona Avangarden și iese în zona Dedeman, de unde poate fi continuat spre DN1 şi viitoarea autostradă spre Pitești.

Potrivit estimărilor inițiale, suprafața terenului pe care îl va ocupa viitoarea variantă ocolitoare este de aproximativ 120.000 mp.

Autoritățile speră ca prin această investiție să îmbunătățească siguranţa şi accesibilitatea judeţului, prin redistribuirea traficului de tranzit să reducă poluarea din aceste localități și, nu în ultimul rând, să stimuleze dezvoltarea economiei judeţene pentru toate sectoarele economiei.

Potrivit estimărilor inițiale, Varianta ocolitoare Sibiu Sud va avea caracteristici tehnice ale unui drum județean, care va cuprinde partea carosabilă formată de minim două benzi de circulație cu o lățime de minim 3 metri, acostamente de minim 0,75 metri, șanțuri de minim 1 metru, zone de siguranță de minim 1,5 metri. Drumul va avea două poduri cu o lățime de minim 7 metri si trotuare de o parte și alta a acestuia de minim 1,2 metri.

© Consiliul Județean Sibiu
© Consiliul Județean Sibiu

 


comentarii
1 comentarii

De ce nu pe 4 (patru) benzi, câte 2 (două) pe sens, inclusiv podurile şi de ce nu şi piste de biciclete pe fiecare sens???
BON
21.02.2020 11:02
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia