Tribuna
SEVIS
Consiliul Județean Sibiu a primit acordul de mediu pentru noul spital județean. Autorizația de construire, următorul pas
Consiliul Județean Sibiu a primit acordul de mediu pentru noul spital județean. Autorizația de construire, următorul pas

Proiectul Noului Spital Județean de Urgență Sibiu a mai trecut de o etapă importantă, cea legată de obținerea Acordului de Mediu, iar următorul demers va fi obținerea autorizației de construire.

Raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul Construire Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost supus consultării publice începând cu 11.12.2020, locuitorii județului Sibiu având astfel ocazia de a contesta aspecte care țin de emiterea acordului de către autoritățile competente.

„Un aspect demn de evidențiat este faptul că în cadrul procedurii care stă la baza emiterii acordului de mediu nu a fost înregistrată nicio sesizare sau contestație referitoare la impactul asupra mediului pe care l-ar putea avea cea mai mare investiție a Consiliului Județean Sibiu, inițiată de președinta Daniela Cîmpean”, transmite Consiliul Județean.

Concluziile Raportului privind impactul asupra mediului și măsurile pentru prevenirea, reducerea și, unde este posibil, compensarea efectelor negative asupra mediului evidențiază faptul că proiectul propus se realizează conform celor mai bune practici în domeniul sanitar, dotările şi echipamentele prevăzute sunt de înaltă performanță și la standarde europene, nu are efecte semnificative asupra mediului şi a sănătăţii umane în context transfrontier. Amplasarea proiectului, mobilarea complementară a terenului, precum și măsurile propuse prin proiectul tehnic și soluțiile constructive, contribuie semnificativ la reducerea nivelului de zgomot la receptor și menținerea calității aerului în zonă.

„Prin obținerea Acordului de Mediu, am reușit să facem încă un pas important pentru realizarea celui mai mare și mai dorit proiect de către sibieni. Este o investiție vitală pentru sănătatea județului nostru și mă bucur că avem cel mai avansat proiect de spital nou dintre cele care se derulează la acest moment în România. Avem toate avizele necesare și urmează într-un termen scurt să depunem documentația necesară pentru Autorizația de Construire. Un astfel de proiect necesită implicare sută la sută și mă bucur să pot spune că am găsit această echipă dedicată care depune toate eforturile pentru ca Noul Spital Județean să devină realitate”, spune Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

La începutul lunii martie, Consiliul Județean Sibiu va depune proiectul la Primăria Municipiului Sibiu în vederea obținerii autorizației de construire.

 

comentarii
1 comentarii

Urmaresc cu mare interes acest proiect. Imi da curaj si speranta sa pot sa ma intorc acasa la pensie
24.02.2021 06:42
Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia