Tribuna
Consiliul Județean Sibiu a dat în lucru Proiectul de Autorizare Construcție pentru Noul Spital Județean
Consiliul Județean Sibiu a dat în lucru Proiectul de Autorizare Construcție  pentru Noul Spital Județean

Consiliul Județean Sibiu a dat în această săptămână ordinul de începere pentru elaborarea Proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire privind Noul Spital Județean. Rolul acestui document este de a detalia scenariul propus în cadrul studiului de fezabilitate, în vederea obținerii autorizației de construire. Atribuțiile pentru emiterea autorizației de construire revin Primăriei Municipiului Sibiu, pe al cărei teritoriu administrativ se edifică obiectivul de investiție Construire Spital Clinic Județean de Urgență cu secții de adulți și copii. În urma emiterii autorizației de construire și ținând cont de prevederile acesteia, Consiliul Județean Sibiu va putea trece ulterior la elaborarea proiectului tehnic de execuție.

În baza Certificatului de Urbanism emis deja de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu a obținut până în prezent următoarele avize:

  • Avizul favorabil de amplasament de la Delgaz Grid care stabilește și distanțele de siguranță între conducte și diferite construcții și instalații de gaz,
  • Avizul favorabil de amplasament de la Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud,
  • Avizul de amplasament de la Apa Canal Sibiu care solicită Consiliului Județean Sibiu, conform avizului dat la etapa PUZ, execuția rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră pe Calea Șurii Mici și pe strada Tractorului, în vederea branșării/racordării cu rețeaua publică a orașului,
  • Avizul de principiu favorabil al Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Sibiu,
  • Aviz de salubritate,
  • Aviz favorabil de amplasament  telefonie și internet,
  • Decizia etapei de evaluare inițială din partea Agenției de Protecția Mediului Sibiu.

Realizarea Proiectului de autorizare construcție se va realiza de către asocierea de firme compusă din Popaescu &co SRL (București) – Egis România SA (Ilfov) – Geo Arc SRL (Ilfov) – Studio Sqm SRL (Sibiu) – Api Arhitekti d.o. (Slovacia), ca parte a contractului încheiat în ianuarie 2020 care include actualizarea studiului de fezabilitate, documentația pentru Planul urbanistic de detaliu, proiectul tehnic al viitorului spital, obținerea autorizației de construire și asistența tehnică pe perioada derulării lucrărilor.


comentarii
4 comentarii

SPITAL LANGA GROAPA DE GUNOI SI CU NR MAI MIC DE PATURI, TE LAUDAI CU 1000 DE PATURI SI DE FAP E DOAR CU 600!
CE SA ZIC, PRESEDINTA VIETII, POATE REUSESTI SI TU SA FACI UN DISPENSAR!
24.09.2020 15:20
Cel care a constatat ca noul spital va fi langa groapa de gunoi sau nu stie unde e groapa de gunoi, sau e propagandistul partidului asistatior. Sau e atat de prost incat isi inchipuie ca cei care au dat avizele de amplasament sunt mai prosti decat el ?!!
Cititescu
24.09.2020 16:24
Pot sa te jignesc si eu, dar n-o fac!
Si da, spitalul se face langa groapa de gunoi, aeroport si zona in dustriala! Minunat, ce sa zic. Atata va duce capul!

Sper sa nu mai apuce asta! Presedinta vietii...la ea pe scara
@cititescu
24.09.2020 17:34
Ce bine era sa fi vazut acest titlu in 2016, iar acum sa-l fi vazut in picioare. Dar in stilul caracteristic romanilor in campania din 2020 incepem proiectarea, in 2024 o sa ne laudam ca sapam prima groapa pentru inceperea constructiei, in 2028 ne laudam ca lucram la spital, iar in 2032 taiem panglica. Yeee avem spital, dar la ce folos ca cei care au acum nevoie si voteaza probabil ca vor fi proprietari de garsoniera pe C-lea Dumbravii.
Ion
25.09.2020 09:20
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia