Tribuna
Consiliul Județean a alocat 2 milioane lei pentru Spitalul Județean Sibiu. Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu a renunțat la jumătate de milion în favoarea spitalelor
Sorana MAIER
1906 vizualizari
Consiliul Județean a alocat 2 milioane lei pentru Spitalul Județean Sibiu. Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu a renunțat la jumătate de milion în favoarea spitalelor

Consiliul Județean Sibiu a alocat 2 milioane lei pentru Spitalul Județean pentru a putea răspunde la criza generată de noul coronavirus, iar Arhiepiscopia Ortodoxă din Sibiu a cedat jumătate de milion de lei pentru a sprijini sănătatea.

Ședința ordinară de consiliu județean din luna martie 2020 a fost organizată în premieră în mediul on line. Consilierii județeni au votat joi proiectele,  într-o ședință video.

Suma a fost alocată pentru diferite investiții. 357.680 lei au fost alocați pentru creșterea capacității secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Autoritățile vor să achiziționeze noi paturi și echipamente în regim de urgență în contextul actual, pentru a pregăti secția ATI să poată trata în viitorul apropiat un număr cât mai mare de persoane care vor avea nevoie de terapie asistată. Această sumă completează suma de 3,6 milioane de lei deja investită de spital în acest sens.

„De asemenea, o altă destinație prioritară a sprijinului financiar acordat de CJS Spitalului va fi achiziția de materiale absolut necesare cadrelor medicale în contextul epidemiei de CORONAVIRUS. Pentru aceste materiale se alocă suma de 1.642.320 lei. Este vorba de materiale de protecție, care constau în consumabile sanitare, măști, halate, protecție încălțăminte, ochelari, viziere și alte echipamente de protecție, toate de unică folosință. Pe lângă materialele de protecție, din această sumă se vor achiziționa și teste rapide RT-PCR pentru diagnosticare, reactivi, termometre, echipament medical pentru secțiile de linia I Anestezie și Terapie Intensivă, Contagioase adulți, Serviciul de Urgență. O altă categorie de materiale este reprezentată de materialele și echipamentele de dezinfecție: filtre antivirale, recipiente de dezinfecție, mașini de spălat și uscătoare și nu numai, materiale de curățenie și dezinfecție”, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Sibiu.

Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu a renunțat parțial la finanțarea care i-a fost aprobată conform legii pe anul 2020 și a comunicat Consiliului Județean Sibiu că este de acord cu realocarea sumei de 500.000 lei pentru sprijinirea nevoilor urgente existente în spitale pentru combaterea infecțiilor cu noul coronavirus.

Conform legii nr.82/2001, art.3, care prevede stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute în România, CJ Sibiu a alocat în bugetul pe anul 2020 suma de 1.000.000 lei destinată pentru întreținerea și funcționarea, construirea ori repararea lăcașelor de cult și pentru conservarea și întreținerea bunurilor aparținând unităților de cult.

Din această sumă, Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu i-au revenit 785.000 lei. Diferența rămasă, de 285.000 lei va fi investită de Arhiepiscopie exclusiv în lucrările de construcție și amenajare ale Grădiniței ”Sf. Nicolae” din Cartierul Arhitecților.

 

 

comentarii
3 comentarii

DEOARECE BOR NU PLĂTEȘTE IMPOZIT LA STAT, SOLICIT CA POPII SĂ DONEZE TOATE VENITURILE NEIMPOZITATE OBȚINUTE ÎN 2019!
...
26.03.2020 19:31
SATANELE IN SUTANE N-AU MANA DE DAT NICI IN ACESTE CLIPE TERIBILE PENTRU
CRISTY ANNU
26.03.2020 20:25
Doi proşti îşi dau cu părerea :))
Andrei
27.03.2020 14:51
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia