Continental
Tribuna
Consilier nemulţumit de "maşina de vot" a primarului
Sorana MAIER
2514 vizualizari
Consilier nemulţumit de
* Nemulţumit de faptul că unele proiecte sunt aprobate uşor în Consiliul Local de majoritatea FDGR, Ovidiu Ioan Luca a spus ieri că rolul Consiliului este pur formal şi propune să nu se mai întrunească * * În replică, Raimar Wagner - FDGR, a spus că, în Consiliu, treaba merge ceas, proiectele sunt bine studiate în comisii şi consilierii nu au de ce să se certe în timpul şedinţelor * Eugen Mitea - PNL a susţinut acelaşi lucru * Liviu Cotârlă - PSD i-a felicitat pe Iohannis şi pe Popa şi a spus că Primăria Sibiu este bine condusă * schimbul de replici a apărut din cauza proiectului prin care s-a aprobat desfiinţarea reţelelor de troleibuz, care a trecut cu doar patru voturi împotrivă * Klaus Iohannis nu a intervenit deloc în discuţii *
Majoritatea pe care Forumul Democrat al Germanilor o are în Consiliul Local Sibiu, de 14 consilieri din cei 23, face ca proiectele iniţiate de primarul Klaus Iohannis să treacă fără greutate.
Faţă de alte localităţi, în care şedinţele de Consiliu se prelungesc cu orele - ore de certuri, de cele mai multe ori, în Consiliul Local Sibiu consilierii au reuşit să voteze, în timp record, de câteva minute, toate proiectele de pe ordinea de zi.
Este motiv de nemulţumire pentru unii, care spun că este nefiresc ca membrii consiliului să treacă peste hotărâri într-un timp atât de scurt, alţii spun însă că hotărârile sunt discutate temeinic, în prealabil, în comisii.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea dezafectării reţelelor de troleibuz din Sibiu a stârnit, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Sibiu de ieri, nemulţumirea consilierilor locali ai PD-L, care au votat împotrivă, iar unul dintre consilieri, Ioan Luca, a acuzat că rolul Consiliului Local Sibiu este doar formal şi a propus să nu se mai întrunească doar aşa... pentru a ridica mâna.
În replică, unul dintre consilierii FDGR a răspuns că în Consiliu treaba merge ca pe roate, proiectele se studiază temeinic în comisii şi nu are rost să se certe în timpul şedinţei.

Rol doar formal

Înainte de a supune la vot proiectul privind dezafectarea reţelelor de troleibuz, Ovidiu Ioan Luca şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de faptul că iniţial s-a vorbit despre conservarea traseelor de troleibuz, iar acum se votează desfiinţarea lor.
"Vă rog ca sibian şi nu din poziţia de consilier local, nu votaţi acest proiect. Dacă un alt consiliu sau un alt primar animat de idei mai "verzi", ca să spun aşa, vor vrea să repună în funcţiune troleibuzul tot din banii noştri vor plăti această investiţie", a spus Luca după ce a început spunând că "acest Consiliu are o existenţă pur formală". Luca a vorbit despre faptul că alte localităţi încurajează transportul ecologic, în vreme ce la Sibiu el a fost desfiinţat pe motiv că troleibuzele sunt prea vechi şi greu de întreţinut.
Proiectul a trecut cu majoritate de voturi, după ce au ridicat mâna "pentru" consilierii FDGR, PNL şi PSD şi s-au împotrivit doar cei patru reprezentanţi PDL.
Anul trecut, societatea Tursib a trecut la un nou plan de transport în comun, bazat doar pe autobuze, după ce Consiliul Local aprobase acest plan, inclusiv desfiinţarea troleibuzelor.

Treabă ca pe roate

La finalul şedinţei, nemulţumit de cum au decurs lucrurile, Ovidiu Ioan Luca s-a ridicat din nou şi a propus să nu se mai întâlnească Consiliul Local doar ca să ridice mâna...
Primul care a răspuns a fost fostul viceprimar, Eugen Mitea, consilier PNL, care a spus că şi el îşi desfăşoară activitatea în comisiile CL şi acolo chiar se discută proiectele. "Şi colegii dumneavoastră din Parlament doar ridică mâna", a continuat Mitea.
S-a ridicat apoi Liviu Cotârlă, consilier PSD, care i-a felicitat pe Klaus Iohannis, pentru că a fost reales preşedinte al FDGR, şi pe Virgil Popa pentru şefia PNL Sibiu, adăugând că el crede că Primăria Sibiu este foarte bine condusă.
Raimar Wagner, consilier FDGR, a ţinut şi el să-şi spună părerea. Wagner a declarat că în CL Sibiu treaba merge ca pe roate, merge ceas, acesta fiind sloganul FDGR, şi că "lucrurile adevărate se întâmplă în comisii, unde toate proiectele sunt foarte bine analizate. Aici nu avem de ce să ne certăm".
Consilierul FDGR i s-a adresat în continuare lui Luca spunând că îi pare rău pentru el că este în opoziţie, dar ei au fost investiţi de sibieni cu încredere şi el este de părere că îşi fac treaba bine.
De altfel, în ultimele luni, consilierii PDL s-au mai arătat nemulţumiţi de unele proiecte iniţiate de Klaus Iohannis.
De data aceasta, primarul Sibiului nu a intervenit deloc în discuţie.

Jos reţelele de troleibuz

După aprobarea proiectului de ieri, liniile de transport pentru troleibuzele din Sibiu, ce se întind pe 57 kilometri, vor fi desfiinţate, de către societatea Tursib, iar materialele vor fi vândute.
Valoarea cablurilor de alimentare, a reţelelor de contact sau a substaţiilor de redresare ce vor fi scoase din inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al Primăriei şi vor fi valorificate se ridică la peste două milioane lei, iar banii câştigaţi vor ajunge la bugetul local.

33 de familii pentru locuinţe sociale

Consilierii locali au votat şi hotărârea prin care se aprobă lista de priorităţi pentru repartizarea de locuinţe din fondul locativ al Municipiului Sibiu cazurilor sociale deosebite, în baza legii 114/1996 privind locuinţele.
Sunt, în total, 33 de familii, cu câte unul, până la cinci membri, care au depus cerere pentru o locuinţă anul trecut.
Practic, Consiliul a aprobat lista cu numele celor care sunt îndreptăţiţi să primească o casă, în ordinea priorităţii, stabilită de Comisia socială, în funcţie de punctajul pe care l-a obţinut fiecare.

Preţuri noi la Neptun

Preţurile pentru accesul la bazinul de înot, la saună, masaj, coafor sau alte servicii ale Băii Neptun vor creşte, după ce consilierii au votat un proiect de hotărâre care prevede astfel de majorări.
Tarifele de la Baia Neptun nu au mai fost modificate din anul 2008, iar unele preţuri, cum sunt cele pentru accesul la bazinul de înot, sunt neschimbate din anul 2005.
La bazinul de înot, un abonament lunar de o oră pe zi va creşte de la 70 de lei la 100 lei, pentru adulţi, şi de la 40 de lei la 50 lei, cu reducere - pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari. O oră de înot, care acum costă 3 lei, va ajunge 4 lei, pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari, iar pentru adulţi se scumpeşte de la 5 la 7 lei.
Tariful la saună va fi de 15 lei, în loc de 13, pentru 2 ore, iar abonamentul la sala de întreţinere va creşte de la 50 lei pe lună la 60 lei pe lună.
La frizeria Băii Neptun, un tuns care costă acum 7,5 lei va ajunge la 10 lei, pentru femei, iar pentru bărbaţi se va scumpi de la 6 la 8 lei.

Nou director la Nuonsib

CL a votat şi proiectul prin care Municipiul Sibiu va deveni unic acţionar al societăţii Nuonsib, după ce societatea olandeză, care deţine 66% din acţiuni, în valoare de 417.452 lei, a hotărât să-şi cedeze partea sa pentru valoarea simbolică de 1 euro.
Nuonsib a luat fiinţă, în 1996, prin asocierea societăţii Nuon International Renewables Projects B.V. Olanda, cu 66,07% din acţiuni, şi Municipiului Sibiu, cu 33,9% din acţiunile societăţii, în valoare de 212.289 lei.
Nuonsib furnizează agent termic pentru 960 de abonaţi din Sibiu.
Consilierul FDGR, Hans Klein, a explicat că dacă acum 15 ani a fost foarte încântat de colaborarea cu firma olandeză, acest parteneriat nu mai funcţionează bine de opt ani încoace şi se bucură că au găsit o soluţie pentru rezolvarea problemei.
Hans Klein a participat la şedinţa de ieri, deşi în urmă cu două săptămâni a fost rănit într-un accident de circulaţie şi a suferit o fractură la picior.
Proiectul privind preluarea acţiunilor Nuonsib de către Municipiul Sibiu a trecut cu patru abţineri. În cadrul aceluaişi proiect a fost numit şi noul director de la Nuonsib, Andreea May.

Cu laptopul la şedinţă

Pentru că au adoptat idei mai "verzi", la propunerea consilierului Ioan Luca, 13 consilieri locali au cerut să-şi primească documentaţiile pentru şedinţele de consiliu doar pe e-mail, pentru a face astfel economie, 10 dintre ei au cerut să primească, în continuare teancul de hârtii, iar un consilier a cerut să le primească şi pe hârtie şi pe mail.
De altfel, la şedinţa de ieri, doi dintre consilieri au renunţat la clasicele mape şi au urmărit proiectele de hotărâre pe laptop-uri.comentarii
33 comentarii

Am votat cu Antonescu in primul tur, iar la turul doi nu m-am dus de scarba dupa alianta rusinoasa cu pesedeii. Nu agreez PDL-ul si nici pe Basescu, dar in cazul acesta au dreptate!Toate orasele mari din tarile civilizate au extins retelele de troleibuze si traamvaie, deoarece va veni o vreme cand combustibilul fosil fiind pe terminate petrolul va avea costuri uriase. Apoi mai este vorba de poluare! Sunt orase din Europa care investesc sume enorme ca sa-si creeze retele electrice pt. transportul in comun, iar sasii nostri, impreuna cu liberalii si pesedeii renunta la o infrastructura facuta de altii, care putea fi conservata mult si bine. Sunteti prosti,o turma de votaci in Consiliul Local, care joaca cum le canta sasul cel mare si arogant, iar eu unul nu o sa va mai votez in veci. Nici pe Johannis!
liberal
30.04.2010 07:13
Mai proaspatul proponit in ograda C.L., Ovidiu Ioan Luca este, aidoma numelui, un ins dezlanat. Nu poate pricepe ca lucrul bine organizat este si eficient si nu consuma timp mai mult decat este nevoie. Daca doreste circ, sa regrete ca nu a fost "uns" pe vremea lui Condurat, sau, pentru a-si ostoii pofta, sa urmareasca afisele din zona XXL, Vointa, Real. Poate vine circul. Si-l ia... (De unde vorba "Lua-te-ar circu...")
weker
30.04.2010 07:55
Cine este dl. LUCA ?
sobi miklos
30.04.2010 08:09
Ai venit la primarie, la serviciu, lepra? Ti-ai si ales pseudonime pe masura inteligentei tale, nume neaose, romanesti. Weker de laWC si sobi miklos.Pt. tine eficienta inseamna aplaudat la comanda si votul in turma, fara discernamant.Abia astept sa va injumatateasca, paraziti inutili ce sunteti.
contribuabil
30.04.2010 08:16
Problema troleibuzelor sibiene, trebuia sa faca obiectul unui REFERNDUM, si lasata la votul a o mana de oameni.NU EI AU Infiintat aceste trasee.Sa nu mai vorbim de poluare, nivel de zgomot, etc.Inca o bila neagra pt Hans pe cere nu-l voi vata in veci.
giony
30.04.2010 08:55
or fi verzi ,da nu au pe unde circula si suunt fff vechi ..mai bine in loc de traseu de toleibus s-ar face pista de biciclete..
am incredere in Iohanis ..are el ceva in plan
Luca..daca vrea circ ..poate merge la alte primarii ca nu ma deranjaza ..sau in parlament ..sau la tv e loc..
si ma lasati cu conservarea lor..costa ff mult
eu
30.04.2010 09:27
Cei care circulati cu masina prin Sibiu stiti ce probleme fac in trafic acele vechituri de troleibuze. Nu sunt impotriva lor dar doresc ceva bun si functional, nu sa stau sa ma uit minute in sir cum se chinue soferul sa agate liniile care sar la cel mai mic hop. Cat despre Luca - de care nu am auzit si despre maretul partid stat PDL nu are rost sa mai vorbim!
uite cine vorbeste
30.04.2010 10:42
sa vedeti cum se evapora bani din vinzarea cablurilor sau cum dispar cablurile fara urma nu se va construi nici o locuinta sociala din bani de pe cablu om trai si om vedea
ili
30.04.2010 10:53
Mai draga, vezi ca maine, de 1 Mai, se dau mici si bere gratis. Adu-ti aminte de vremurile cand, cu carnetul de partid in buzunar, frecai menta de dragul celor 8 ore (plus ce era peste program) duceai tara pe cele mai inalte culmi. Ramai comunist in cuget si-n simtiri,adept al circului non-sesns. Recomandare: alatura vechiului carnetel de comunist si unul cu dunga de-a latul, Fan Club Talau. Nu te teme: a voastra va fi imparatia cerurilor, a celor saraci cu duhul ! PS: pofta mare la mici si moderatie la bere.
contribuabilului
30.04.2010 11:16
La noile preturi s-a uitat o categorie superdefavorizata, somerii. La abur nu te lasa cu chilotii pe tine, exista barbati care nu agreeaza ideea expunerii, sa se revina la vechiul sort.
Baia Neptun
30.04.2010 12:31
La noile preturi s-a uitat o categorie superdefavorizata, somerii. La abur nu te lasa cu chilotii pe tine, exista barbati care nu agreeaza ideea expunerii, sa se revina la vechiul sort.
Baia Neptun
30.04.2010 12:31
locuinte sociale bre la Sighii???

sa mai vina alte turme de mitici rumuni iobagi de dincolo de munti la Sighii la ciordit si la-ntins mana?

Sasu si romanul ardelean isi fac locuinta din intiativa proprie si puteri proprii de sute de ani.

In ardeal nimeni nu are nevoie de locuinta sociala.
Doar lepraturi care in Ardeal nu-s acasa si n-au ce cauta.

Mereti dracului inapoi acasa in banie sa va faca si sa va deie acolo locointele voastre socialiste ...
ptr. tov. ilici
30.04.2010 13:35
CRED CA 100 MAI SUNT TOTI SASII DIN SIBIU , SI AIA VAI DE CAPUL LOR , LENESII AU RAMAS AICI SI FOSTII INFORMATORI AI SECURITATII , EXCEPTIE FACE TOVARASUL OFITER EPISCOP KLEIN CARE LUA COMISION DIN " VANZAREA " SASILOR INAINTE DE 89...
DOLFI
30.04.2010 13:59
monitorulsb.ro/cms/site/m_sb/news/sibienii_nu_respira_sanatos_85172.html

Fara alte cuvinte: desfiintarea transportului cu troleibuze e una dintre cele mai mari greseli
30.04.2010 14:31
bah oameni buni dar cand va TREZITI odata la realitate ??? Nu vedeti ca sasu' face ce vrea el si sa iasa el in castig ? troleibuzele erau foarte bune si nu poluau....vorba unui cititor de mai sus : " alte orase europene investesc bani grei in asta" dar voi tot ca stie sasu ce face. O laie...cu banii pe care ia bagat in autobuze ii baga in troleibuze. O sa va para voua rau mai incolo... Pacat ca sunteti o adunatura de CAI ca nu pot sa va spun altfel, voua sibienilor care vedeti cum vede calul : NUMAI INAINTE si il inaltati la ceruri pe mister german...de ce nu propuneti sa isi faca si o statuie, ca in rest le-a cam facut pe toate, si inca va mai face. Habar nu aveti ce datorii are primaria. Mai documentativa inainte sa votati si sa il preaslujici.Daca a-ti putea l-ati face sfant, de ce nu faceti o adresa catre patriarhia romanie sa il puna ca si SFANT in biblie ? Regret zilele ce le traiesc in acest oras. Sa auzim de bine
george
30.04.2010 14:34
cauta pe google: hans klein colaborator securitate
alex
30.04.2010 14:37
cine te tine dargutule in sibiu..du-te !nu mai sta pe ci' ..ca sunt destule orase cu primari si oameni "luminati", cum esti tu..romanica e plina din pacate pt mine si din fericire pt tine

apopo' ..calutii sunt niste animale frumoase si inteligente.. tu te asemeni cu un sobolan ....ca sa fiu si eu "plastica" ca tine:))
pt george
30.04.2010 14:52
bai gica, troleibuzele sunt cei mai poluanti in Sibiu.
De fiecare data cand sare de pe fir produce tone de ozon care nu-i deloc sanatos.

P.S. cum zicea un Ardelean destept: Nu mor CAII cand vor cainii.

Asa ca mars in cotetzul tau si nu latra degeaba ca poluezi aerul prost si mai mult.
ptr. tov. gica
30.04.2010 14:55
Nici eu nu sunt de acord cum merg lucrurile in CL. Poate ca treaba merge ceas, dupa sloganul Forumului, dar nu merge ceas in favoarea sibienilor. Opinia publica este egala cu 0 pentru Johannis si ceilalti sasi.
Federal
30.04.2010 15:47
bai federal..numa tu esti opinia publica ..eu nu sunt?!
eu sunt de acord cu el...
deci cien are o problema tu sau eu?1
eu:)
30.04.2010 15:56
Cotarla linge maini poate mai prinde si el un post pe undeva.
Sibianul
30.04.2010 17:23
Mai romanasule care judeci cetatenii acestor frumoase meleaguri. Noi nu facem statui, noi apreciem oamenii dar tu dragutule esti prea plin de propaganda pe care ti-o toarna in cap cu palnia ilustrii tai lideri, astfel incat nu iti mai vezi lungul nasucului. Ai grija cum te exprimi fiindca nimeni nu te-a facut "venetic" tampitule. Iar daca iti place asa mult troleibuzul (caci nu cred ca ai facut zilnic naveta pe vremea cand circula nr.5) roaga-i pe baieti care vor dezafecta liniile sa-ti doneze vreun kilometru de linie si du-te cu el la tine acasa (de unde ai venit) si plimbate toata ziua cu doua tevi legate la subrat. Numai ai grija cand trazneste sa nu iti coaca creierasul ala pigmeu. Ozi buna sibienilor
eu pt. - GEORGE
30.04.2010 17:41
Sunt un bou si nu sunt romanas!
eu pt. mine
30.04.2010 18:02
da, ai dreptate - nu esti romanas
esti rumun iobag din Manelistanu de dincolo de munti nostrii dragi imbacsiti de pet-urile voastre aruncate aiurea
tovarasu
30.04.2010 18:18
Tot respectul. Nu credean ca mai sunt si altii de parerea mea. Cred ca si daca le aratam unora dintre cei de mai sus cu buletinul in fata ca suntem romani puri, ei nu vor crede deoarece in sufletul lor de copii abandonati pe cararile scumpei noastre tari, nu mai are loc nimic decat propaganda partidului iubit din care fac parte. Ce sa le facem ii indoctrineaza de mici cu tot felul de tampenii iar cand ajung mari, ii castreaza tot ai lor sa nu se inmulteasca dobitocii. Inca o data o seara buna sibienilor si aper ca cei care mai scriu sa nu se mai faca de ras .
eu pt. tovarasu
30.04.2010 19:16
Am fost la Roma, Paris, Londra, Madrid, Ierusalim, etc. şi nu
Pt. liberal şi george
30.04.2010 19:23
Asta cu troleibuzele a fost doar asa, un mic test. Stati sa vedeti peste o luna, cand FDGR-ul o sa voteze ca toate casele mari din Sibiu sa aiba proprietari nemti si ca toti romanii sa plece in Moldova...
deportabilul
30.04.2010 20:22
Ai dreptate, uitasem ca avem si noi metrou la Sibiu si deci troleibuzul era de prisos!
pt. 19:23
30.04.2010 20:38
Da. N-avem metrou, dar avem autobuze (ceea ce uiţi să menţionezi) iar troleibuzele sunt şi de prisos şi depăşite. Toate cele bune.
pt. 20:38
30.04.2010 22:32
Depasit esti tu mah!Tampit mai esti.Orasele mari au autobuze pe hidrogem,hybride,pe apa,pe gas plus tramvaiele si metroul.Dau exemplul Elvetiei.Mai calatoreste frate si documenteaza-te inainte sa vorbesti.
pentu 22:32
30.04.2010 23:23
Si aporopo.Inca se mai fabrica troleibuze sa stii.Nu au disparut.Si inca din cele mai performante.Dar nu intru in detalii pentru un distrus ca si tine.
pentu 22:32
30.04.2010 23:25
Ati umblat pe unde nu trebuie. Roma are troleibuze (linia 90 expres) si anul asta mai cumpara 45 buc. Menarini.
Elvetia: Berna, Zurich, Geneva, Neuchatel, etc.
Austria: Linz, Salzburg
Germania: Esslingen-Stuttgart, Eberswalde, Solingen-Wuppertal.
Italia: Milano, Napoli, Rimini, San Remo, Verona, etc, etc.
Proiecte pt. (re)introducere in Leeds, Laval, Nottingham, Hanovra, Leipzig, Cottbus, Tubingen.
Nu mai latrati!

Zice-ti-mi orase care au autobuze ce functioneaza cu hidrogen. Dobitocilor, habar nu aveti, dar va suflati mucii pe unde apucati!
Trolleybus
02.05.2010 14:00
Da, avem autobuze. Si in Vascauti sunt autobuze si in Poplaca, Glamboaca. Ei, si?
pt. 22:32
02.05.2010 14:01
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia