Tribuna
Congresul Național al Societății Române de Reumatologie, pentru prima dată la Sibiu
Congresul Național al Societății Române de Reumatologie, pentru prima dată la Sibiu

Congresul Național al Societății Române de Reumatologie (SRR), manifestare științifică de prestigiu, cu participare internațională a debutat, joi, la Sibiu. Congresul, organizat pentru prima data în Sibiu, se va desfășura în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, cu prezență fizică și online în sălile de conferințe de la Centrul Cultural „Ion Besoiu” si la Hotelul Ramada.

„Congresul National de Reumatologie este deja tradiție. Tradiție înseamnă obiceiuri care se statornicesc, se repetă și se transmit. Preluate de la cei dinaintea noastră și duse mai departe de cei care vin după noi. Cu un program științific ambițios și variat, subiecte de actualitate si un grup de lectori de elită din țară și din afara ei,  Congresul Național de Reumatologie va fi nu doar un eveniment de cea mai înaltă ținută științifică, dar si prilejul de a fi din nou împreună”, a declarat prof.univ.dr. Simona Rednic, președintele Societății Române de Reumatologie, în mesajul de de pe site-ul evenimentului.

La congres, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu va fi reprezentat de personalul medical al compartimentului Reumatologie din cadrul Secției Clinice Medicală I.

„Deși Sibiul a găzduit mai multe manifestări științifice din diferite specialități medicale și din specialitatea noastră (n.a. -  reumatologie) cum ar fi Școala de Vară a tinerilor reumatologi din România 2020 și 2021, chiar în dificilii ani de început al pandemiei, este pentru prima oară când orașul nostru este gazda Congresului Național de Reumatologie. Este o onoare și o bucurie să ne revedem față în față într-un număr atât de mare, fără restricții, și să avem în mijlocul nostru și personalități de prestigiu ale Reumatologiei europene, unii deja vechi colaboratori și prieteni ai reumatologilor români”, a declarat conf.univ.dr. Liana Chicea, medicul șef al Secției Clinice Medicală I din cadrul SCJU Sibiu și membru în Comitetul Științific al Societății Române de Reumatologie.

Sesiunea de deschidere de joi, care a avut loc în Sala Mare a Centrul Cultural Ion Besoiu, a fost moderată de prof.univ.dr. Simona Rednic, președinte în exercițiu al Societății Române de Reumatologie (SRR).  În cadrul sesiunii au conferențiat prof.dr. Cătălin Codreanu, președinte în retragere al SRR și invitatul din partea European Alliance of Associations for Rheumatology (EULAR) prof. Cristopher Edwards (University of Southampton, UK).

Pe parcursul congresului programul științific va fi diferit in fiecare dintre cele trei săli de conferință. Astfel, vineri 30 septembrie si sâmbătă 1 octombrie se vor desfășura lucrări pe 3-4 sesiuni paralele cu teme de specialitate și interdisciplinare, inclusiv Reumatologia în vremea COVID-ului. Sesiunea de postere si expoziția medicală vor fi organizate, pe perioada Congresului, în Centrul Cultural ”Ion Besoiu”.

În încheiere, sâmbătă 1 octombrie, orele 18.15-19.15, tematica va fi extrapolată în context psihocultural și artistic prin conferințele susținute de prof.dr. Daniel David, rector UMF Cluj-Napoca - "Sănătatea în contextul psihocultural românesc” și prof.dr. Simona Rednic, UMF Cluj-Napoca, - „Rolul artelor și umanioarelor în formarea unui medic”, precum și prin prezența președintelui FITS Sibiu, prof. Constantin Chiriac.

comentarii
2 comentarii

În Sibiu avem o (( zână)) de reumatolog la Spitalul Județean cam inabordabilă,,păcat ,,că sunt doctori foarte buni și nu au acces
Reuma
03.10.2022 08:18
Daca doamnna doctor Chicea ar fi mai
" umana" si nu ar trimite pacientii cu boli mai greu de diagnosticat, la "nebuni", atunci si la Sibiu vom vorbi despre REUMATOLOGIE. Daca nu ar fi umiliti pacientii, poate ne-am trata si la d-na Chicea. Pana atunci ne vedem la Cluj! Numai bine D--na Chicea!
Diana
03.10.2022 08:55
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA