Tribuna
AFF
Congresul Mondial al Tradiţiilor Culinare a debutat la Sibiu
Liuba STARII
2506 vizualizari
Congresul Mondial al Tradiţiilor Culinare a debutat la Sibiu
Cea de-a doua ediţie a Congresului Mondial al Tradiţiilor Culinare a debutat duminică, 17 noiembrie, la Sibiu. Peste 200 de bucătări din România și din străinătate au venit în vizită la Capitala Gastronomică Europeană ca să demonstreze măiestria culinară și să transmită localnicilor ”gustul țării” prin bucatele tradiționale.

Sibiul a devenit capitala gastronomiei mondiale, nu numai a celei europene, în perioada 17-20 noiembrie. Timp de trei zile, bucătarii din diferite colțuri ale lumii, precum Malaezia, Butan, Uzbekistan, India, Pakistan, Azerbaidjan, China, Canada, Australia, SUA și nu numai vor prezenta meniurile tradiționale de nuntă de la ei de acasă.Fiecare țară este reprezentată de câte o echipă alcătuită din trei-opt bucătari: un bucătar va susține o dizertație privind preparatele tradiţionale prilejuite de contextul nunții din ţara pe care o reprezintă ( istoria produselor, ingredientele, tehnica de preparare, suporturile de expunere) timp de zece minute, iar ceilalți bucătari vor pregăti și prezenta preparatele specifice.Timpul de lucru acordat participanților pentru materializarea meniurilor propuse este de 90 de minute. În cadrul congresului, vor fi reprezentate toate cele nouă regiuni istorice ale României. Echipele de bucătari din România au fost formate din membrii Asociației Culturale „Euro Est Alternativ”, care în zilele congresului acordă suportul necesar celorlalți invitați.

Evenimentul a fost deschis de Iulia Drăguț, preşedintele Asociaţiei Culturale „Euro Est Alternativ”, care a salutat prezența colegilor din străinătate și le-a mulțumit pentru participarea activă în desfășurarea congresului. La evenimentul de deschidere a participat și Daniela Cîmpean, președintele Consiliul Județean Sibiu, care s-a arătat încântată că acest eveniment se desfășoară anume la Sibiu, ”o regiune cu o tradiție bogată istorică”. La rândul său, Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Tunisiei în România, a subliniat importanța congresului pentru relații diplomatice între cele două state, ”ce scoate în evidență diferențele și asemănările culturale”.

Foto: Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA