Tribuna
Conflict între un sibian și Poliția Locală, pentru parcare pe pista verde de biciclete sau pe spațiul verde
Laura BUCIU
3350 vizualizari
Conflict între un sibian și Poliția Locală, pentru parcare pe pista verde de biciclete sau pe spațiul verde

Un sibian care locuiește pe strada Podului ne-a transmis, pe adresa redacției, nemulțumirile sale după ce a avut un conflict cu polițiștii locali, care l-au amendat după ce a parcat pe spațiul verde. Acesta susține că a parcat în fața porții și a lăsat spațiu suficient pentru acces. Mai mult, el spune că zona verde pe care a parcat este doar „pământ și buruieni” și a recurs la această soluție doar pentru a putea scoate cealaltă mașină din curte. El susține că nu putea parca pe strada, deoarece acolo este pista verde de biciclete, pe care nu are voie să parcheze.

„Cei doi polițiști sau agenți (...) au început cu amenințări după ce le-am spus că nu am unde să îmi pun mașina, neavând locuri de parcare pe stradă, de la Smârdan până la fabrica de cărămidă. El mi-a zis să o trag într-un loc special destinat pentru asta, eu întrebându-l unde vede el așa ceva. El a avut impresia că eu îmi bat joc de el, s-a dat jos din mașina pe care a parcaț-o ilegal pe pista de biciclete și a început să îmi zică că îmi dă amendă etc”, susține sibianul.

Bărbatul spune că înainte de a amenda cetățenii pentru că parchează neregulamentar ar trebui ca Primăria să creeze locuri de parcare. De asemenea, sibianul spune că locuitorii din zonă cer montarea de limitatoare de viteză pentru că se circulă cu viteză extern de mare pe stradă, mai ales noaptea.

Referitor la acțiunile Poliției Locale pe strada Podului, reprezentanții Primăriei Sibiu au transmis, către redactorii Tribuna, că pe această stradă agenții au aplicat în această lună 3 amenzi pentru parcarea neregulamentară pe zonă verde, pe pista pentru biciclete și într-o stație de transport public.

„Legislația în vigoare interzice clar parcarea în aceste locații.  În ceea ce privește amenajarea de locuri de parcare, s-au creat pe această stradă astfel de spații, pe aliniamente, acolo unde spațiul a permis și conform proiectului tehnic. Subliniem că locatarii au posibilitatea să își parcheze autoturismele în curți, aceasta fiind o zonă cu case”, se arată în răspunsul primit.

În ceea ce privește neconformitățile semnalate de cetățean referitoare la trecerea de pietoni și stația de autobuz din zonă, acestea au fost deja remediate de constructor, fiind deja constatate de inspectorii de teren ai Direcției Tehnice.

Reprezentanții Primăriei Sibiu precizează că recepția lucrărilor nu va fi admisă decât atunci când constructorul finalizează toate remedierile necesare. 


comentarii
4 comentarii

Probabil daca un cetatean de pe strada Podului are 3 masini primaria trebuie sa ii faca trei locuri de parcare in fata casei ca stimabilul cetatean nu trebuie sa faca un efort si sa deschida poarta si sa bage masinile in curte. Din pacate primaria a facut o multime de concesii pentru cetatenii urbei iar acum toata lumea nu se mai gandeste decat la confortul propriu.Pe o multime de strazi din municipiul Sibiu pe strazi de case cetateni isi parcheaza masinile in fata casei desi ar putea sa le parcheze in curti si sa ajuns ca pe strada Prejbei un cetatean sa isi puna pe gard o tabla in care se spune ca domeniul public din fata casei e rezervat pentru domnia sa si e desenata o masina de ridicat autovehicole. Si desi politia locala trece zilnic pe aceasta strada nu se sesizeaza nimeni.Asa ca daca primaria nu ia nici o masura pe strada Prejbei se ajunge ca cetateni ca domnul de pe strada Podului sa aiba impresia ca are dreptate sa parcheze unde vrea.
Vivi Dragan
26.10.2021 17:56
suntem specialisti in gasit scuze si fentat pt cele mai mici contravenții pana la cele mai mari infractiuni...ne meritam soarta

sa-i vezi pe toti romanasi nostri ,adevarati lei ,cum devin soricei cand trec granita de vest
scuzache
26.10.2021 20:00
Pe str.Alba-Iulia,Milea parchezi in fata casei?
Un moft de taran.
Bodea
26.10.2021 21:15
Mai veneticilor in fata casei e logic sa parchezi ca proprietar, cine sa parcheze ? Tursibul ? cei de la politia locala aplica un text de lege pentru ca nu-i duce capul mai mult, sunt limitati ce-a mai mare parte a nemultumtilor este ca primaria nu liciteaza locurile de parcare la bloc iar in fata caselor sa fie rezervate propietarilor.
Guvernatorul Transilvaniei
27.10.2021 06:28
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia