Tribuna
Conferinţă publică despre francmasonerie la Sibiu
Adrian POPESCU
4650 vizualizari

Începând de joi 23 sept. şi până sămbătă 25 sept., va avea loc prima conferinţă internaţională anuală Bridging Theorient and the Occident, cu tema „Francmasonerie, fraternalism şi naşterea ideii de libertate. România în context european”, manifestare organizată de Fundaţia Culturală Delta, la hotel Hilton Sibiu. Conferinţa publică este menită să marcheze cea de a 130-a aniversare a Marii Loji Naţionale din România (MLNR), cât şi lansarea „Institutului Român pentru Studiul Francmasoneriei şi Fraternalismului” şi va inaugura o suită de întâlniri ştiinţifice periodice, realizate printr-o colaborare internaţională de nivel academic. Seria conferinţelor publice de la Sibiu este dedicată prezentării conexiunilor multiculturale, transferului paradigmatic, cât şi sinergiilor comune dintre Europa de Est, Regiunea mediteraneană şi Occident, scoţând în evidenţă rolul francmasoneriei şi fraternalismului în dezvoltarea şi instituţionalizarea ideii de libertate (în secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea). Evenimentul se adresează publicului larg printr-o conferinţă la care vor participa profesori universitari români şi străini, cercetători, experţi, distinşi erudiţi ai domeniilor alese, precum şi invitaţi de onoare, personalităţi marcante ale vieţii culturale, promotori ai valorilor umaniste din diverse ţări ca Austria, Franţa, Germania, Israel, Marea Britanie, Republica Moldova, SUA. Fundaţia Culturală Delta are o activitate dinamică în susţinerea tinerilor, bursa „Alexandru Paleologu” fiind una din formele de stimulare a acestora. Sibiul nu este la prima manifestare cu tentă esoterică din acest an. Astfel, la data de 10-13 septembrie, a avut loc la Sibiu, la Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucureşti, o acţiune care a adus în discuţie momente din istoria framcmasoneriei în România şi demersurile iluminaţilor menite să contureze România modernă.




comentarii
9 comentarii

Hora Unirii
1857

Hai să dăm m
Vasile Alecsandri
22.09.2010 03:47
Oare de ce nu accepta si femei, eu asta nu pot intelege. De-a lungul istoriei au fost destule femei implicate in tot felul de actiuni.
unu sarac cu duhul
22.09.2010 10:08
Depinde din ce organizatie faci parte, sunt unele in care sunt acceptate si femeile. Bineinteles cele care isi tin sub papuc barbatii.
I.S.
22.09.2010 10:47
visezi fa?
femeia are rolul ei asa ca la cratita
22.09.2010 14:57
ce e asta o spalare de creiere pt dobitocime?mu.e si zacaz
asta ce e
22.09.2010 14:58
ce lideri judeteni sunt masoni???? Poti sa ajungi intr-o functie importanta daca nu esti?????
??
22.09.2010 16:34
celui ce sata in umbra lui v alecsandri

dani
22.09.2010 20:27
Si la ce ora este ? daca nu este un secret ?
unu
23.09.2010 10:35
Alecsandri, Cuza si alti ultranationalisti moldoveni s-au infiltrat in masonerie pentru a-i afla secretele, iar cand au aflat ca masoneriea face parte din conspiratia internationala jidaneasca de subjugarea si dominarea lumii de catre jidanul international, s-au intors impotriva masoneriei,fapt pentru care Cuza a fost detronat, iar Alecsandri a spus ca masonii si colaboratorii lor sa piara din tara noastra, pentru ca sunt ca o iarba rea in holdele noastre.
Maresal Ion Antonescu
23.09.2010 19:48
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA