Tribuna
Sevis
Conferință la ULBS: Acces la educație pentru copiii remigranți
Conferință la ULBS: Acces la educație pentru copiii remigranți
Vineri, 11 iunie a.c., Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu organizează o conferință internațională cu titlul Acces la educație pentru copiii remigranți.

 

            Numărul copiilor remigraţi în sistemul educaţional din România este de 150.000-180.000 şi crește constant, reprezentând aproximativ 4-5% din cei 3,5 milioane de elevi români; în anumite părți din România (spre exemplu, județul Vrancea) este aproape imposibil de găsit o clasă în care să nu fie integrat cel puţin un elev remigrat.

Cercetări mai recente argumentează existenţa unor dificultăți psihologice (stimă de sine scăzută, anxietate ridicată, în special fobie socială şi anxietate de separare) şi educaționale (motivație academică scăzută, anxietate ridicată în privinţa evaluărilor educaționale, dificultăți de adaptare la sistemul educaţional românesc).

Toţi acești factori constituie factori de risc în privinţa abandonului şcolar şi părăsirii timpurii a şcolii, în special dacă avem în vedere faptul că școlile românești nu sunt pregătite şi echipate pentru a face faţă acestei situații.

            Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu copiii reîntorși în țară? Cum se descurcă ei la întoarcere, după ani petrecuți în alt spațiu socio-cultural, cu altă limbă și un alt sistem de educație? Și cât de greu le este să se readapteze la mediul școlar și social din România?

După doi ani de cercetare te invităm să dezbatem subiectul în baza datelor sintetizate de noi. Și îți prezentăm o serie de produse intelectuale elaborate de partenerii din proiect în forma a zeci de activități care pot spijini integrarea copiilor remigrați în școlile românești.

La conferință se pot înscrie toate tipurile de profesori, manageri educaționali și alți agenți implicați în educație, iar participarea este gratuită.

Participanții primesc, în baza formularului de înscriere, diplomă de participare.

Înscrierile se pot face accesând linkul: https://sibiuconf.ro/inregistreaza/.

comentarii
1 comentarii

Remigrant - cuvant care nu exista in limba romana. Cred ca era mai bine sa se utilizeze cuvantul repatriat, care este in dictionar. Haideti sa nu ne mai pocim limba doar de dragul unor influente care, deseori, dau o nota de snobism neavenit... Mai ales ca este vorba de un mediu universitar.
cititor
09.06.2021 14:42
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia