Tribuna
Conferința Comandanților de Corp de Armată - ediția a XXV-a, organizată de Comandamentul Aliat pentru Forțe Terestre al NATO, la Sibiu
Adrian POPESCU
2000 vizualizari
Conferința Comandanților de Corp de Armată - ediția a XXV-a, organizată de Comandamentul Aliat pentru Forțe Terestre al NATO, la Sibiu

 

În organizarea Comandamentului Aliat pentru Forțe Terestre al NATO (Allied Land Command - LANDCOM) și în găzduirea Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE) de la Sibiu, timp de trei zile (23-25 septembrie), peste 100 de comandanți și oficiali militari din cadrul echipelor de comandă a aproximativ 30 de structuri ale Alianței Nord-Atlantice, precum și șefii forțelor terestre și ai comandamentelor forțelor întrunite din România și Bulgaria au participat la cea de-a XXV-a ediție a Conferinței Comandanților de Corp de Armată (Land Corps Commanders Conference - LC3).

.

La Sibiu au fost dezbătute aspecte privind comanda și controlul forțelor terestre, planificarea operațională, nivelul de pregătire pentru luptă și integrarea efectivă a forțelor terestre în ansamblul misiunilor Alianței Nord-Atlantice.

În deschiderea lucrărilor conferinței, la care au fost invitați să susțină prelegeri experți din cadrul New Strategy Center (NSC) și Ministerul Apărării Naționale, au fost dezbătute aspecte privind provocările de securitate din zona Mării Negre ca rezultat al războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

 

Intervențiile oficialilor NATO

 

“Evenimentul a reprezentat o oportunitate incredibilă de a-i aduce împreună pe liderii militari pentru a discuta despre angajamentul nostru comun față de conceptele de descurajare și apărare colectivă. Cea de-a 25-a ediție a Conferinței Comandanților de Corp de Armată s-a constituit ca un forum pentru a purta discuții aplicate, pentru a împărtăși lecții învățate și a crea o înțelegere comună pentru liderii militari responsabili cu executarea planurilo rnoastre avansate. Astfel de evenimente mă inspiră întotdeauna prin calibrul leadership-ului din domeniul forțelor terestre!”, a declarat generalul Darryl A. Williams, comandantul LANDCOM.

.

“Această conferință este parte integrantă a eforturilor aliate de a demonstra coeziunea NATO și de a evidenția capabilitățile și nivelul de operativitate al Alianței Nord-Atlantice”, a afirmat, la rândul său, generalul-maior Cristian Dan, comandantul MNC-SE. 

De asemenea, reprezentanții HQ MNC-SE au accentuat rolul central al Corpului în asigurarea unei arhitecturi de securitate robuste în aria sa de operații și au prezentat aspecte privind provocările de securitate din regiune în actualul context geostrategic.

 

Memoria sacrificiului suprem

 

În cadrul programului conferinței a fost inclusă și vizitarea Mausoleului Mărășești. Generalul Darryl A. Williams, comandantul LANDCOM și generalul-maior Cristian Dan, comandantul MNC-SE, au ținut un moment de reculegere și au depus o coroană de flori în memoria eroilor căzuți la datorie în primul război mondial.

.

În același timp, consilierii politici (POLAD) s-au angajat într-o serie de dezbateri pe teme politico-militare care acoperă subiecte legate de securitatea regională și raportul de puteri în contextul geostrategic actual, în timp ce comandanții conducătorilor de rang înalt (CSEL) ai organizațiilor participante au vizitat Centrul Național Comun de Antrenament și Grupul de Luptă NATO din România, unde au participat la o expoziție statică organizată de soldații aliați dislocați la Cincu.

.

Eforturile militare terestre integrate, sincronizate în toate domeniile, demonstrează angajamentul NATO de a proteja stabilitatea și securitatea în regiunea Mării Negre.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Intre sine si bani

Sibiu Opera Festival

Astra Film Festival

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Tribuna
Licitatie publica