Tribuna
Condițiile de studiu și de viață a studenților, evaluate de MEC
Condițiile de studiu și de viață a studenților, evaluate de MEC

Studenții din Sibiu și nu numai sunt invitați să participe într-o cercetare amplă, privind condițiile de studiu şi de viață a studenţilor din România, prin intermediul a două instrumente de lucru: Chestionarul Național al Studenţilor şi EUROSTUDENT. Studiul va fi implementat de Ministerul Educației şi Cercetării  şi Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior și se va desfășura în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2021.

Chestionarul Național al Studenţilor (CNS) este un studiu național, realizat în premieră, asupra gradului de satisfacție a studenților privind calitatea învățământului superior. Acest demers răspunde nevoii de susținere sistemică a creșterii calității în învățământul superior, prin integrarea perspectivelor studenților față de calitatea diverselor componente educaționale.

EUROSTUDENT este un proiect de studiu științific transnațional. Obiectivul său principal este de a colecta date despre condițiile sociale și economice ale studenților din Europa. În aproximativ 30 de țări, studenții sunt întrebați despre condițiile lor de viață şi studiu, bugetul de timp, ocuparea forței de muncă, veniturile și cheltuielile, dar și mobilitățile internaționale.

Pentru ambele chestionare răspunsurile vor fi analizate în scopuri științifice și statistice. Rezultatele vor fi publicate în așa fel încât să nu fie posibilă corelarea între participanții la sondaj și răspunsurile lor individuale. Chestionarele se completează prin accesarea link-ului individualizat, transmis prin intermediul invitației de participare la studiu. În momentul completării chestionarului, răspunsurile sunt salvate într-o bază de date localizată pe serverul central al UEFISCDI. Pentru asigurarea anonimității respondentului și a informațiilor furnizate de către acesta prin completarea chestionarului, datele de contact furnizate vor fi salvate și utilizate separat de răspunsurile la chestionar. Echipa de cercetare va utiliza datele de contact ale studentului (adresa de e-mail) pentru transmiterea automata a invitațiilor de participare la studiu.

Chestionarul Național Studențesc

România, prin intermediul Ministerului Educației și Cercetării, participă, și în acest an, la studiul european EUROSTUDENT care își propune să asigure suport în creșterea capacității de colectare și monitorizare a datelor privind situația socială și economică a studenților din țările participante. De asemenea, MEC coordonează, împreună cu UEFISCDI, implementarea în premieră a unui studiu național asupra gradului de satisfacție a studenților privind calitatea învățământului superior, CHESTIONARUL NAȚIONAL STUDENȚESC (CNS) care răspunde nevoii de susținere sistematică a creșterii calității învățământului superior. Cercetarea națională care privește condițiile de studiu și de viață ale studenților din România integrează cele două studii și se realizează la nivelul studenților din ciclurile de licență și de master, plin aplicarea on-line a două chestionare (CHESTIONARUL NAȚIONAL STUDENȚESC – CNS ȘI CHESTIONARUL EUROSTUDENT), studentul primind o singură invitație, cu un singur link către cele două chestionare integrate.

Studenții vor putea accesa CNS prin două rute: prin invitația primită pe adresa de email înregistrată în Registrul Matricol Unic (toți studenții înregistrați vor primi o astfel de invitație), accesând direct CNS; în urma promovării CNS, accesând liber platforma și urmând a fi  identificați în Registrul Matricol Unic fie în baza CNP, fie își completează datele persoanele (în cazul în care datele din RMU nu sunt actualizate);

 

comentarii
1 comentarii

Asta-i o gluma, nu? Ce studii? Ce conditii? Suntem in pandemie, invatam online... Cu acest studiu parca am vinde pielea ursului din padure...
26.11.2020 18:29
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia