Tribuna
Jidvei
Concerte dedicate compozitorilor din secolele XVII- XVIII, la Sibiu
Concerte dedicate compozitorilor din secolele XVII- XVIII, la Sibiu
Mai multe evenimente au avut loc, zilele trecute, la Sibiu, fiind dedicate manuscriselor muzicale ale compozitorilor din secolele XVII - XVIII, sub titulatura "Musica Ricercata Festival Op. 1".


Manifestările au avut loc în perioada 16 – 19 iulie, fiind puse la cale de Asociația "Musica Ricercata".
Potrivit organizatorilor, cele șase evenimente incluse în programul manifestării au ținut capul de afiș al manifestărilor muzicale de gen din această perioadă.
Ropotele de aplauze ale celor aproape 300 de spectatori au răsunat vineri în incinta Bisericii Romano-Catolice din Sibiului, locul unde s-a desfășurat Concertul extraordinar de închidere a festivalului ”Musica Ricercata Opus 1”. Intitulat "BaROCKIN’ Transylvania", concertul a reunit sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea compoziții de Georg Philipp Telemann, Johan Sartorius Fiul, Michael Haydn, Carl Philipp Emanuel Bach, Anton Hubatschek și Wolfgang Amadeus Mozart.
"Virtuozității demonstrate de cei 15 membri ai ansamblului Musica Ricercata i s-a adăugat și performanța vocală a sopranei Rodica Vică, cea care a dat glas, la propriu, partiturilor lui Johan Sartorius Fiul, Georg Philipp Telemann, Anton Hubatschek și W. A. Mozart. Dintre acestea, o arie compusă de muzicianului ceh Anton Hubatscek și intitulată “Trauter schön am frühen Morgen (Die Fürstengrille)” a fost compusă la Sibiu în 1797. Fragmente din această operă au fost găsite în Arhivele Naționale din Sibiu și în Biblioteca Bisericii Evanghelice din Sibiu, transcrierea manuscriselor fiind realizată de către dirijorul și directorul artistic al ansamblului Musica Ricercata, Gabriel Bebeșelea. Structurat în două momente artistice, concertul „BaROCKIN’ Transylvania”, este cel care dă și numele periplului pe care ansamblul Musica Ricercata îl desfășoară în alte trei orașe din Transilvania: Cluj Napoca, Brașov și Mediaș", spun organizatorii.
Turneul "BaROCKIN Transylvania – Musica Ricercata" se va încheia cu un concert la București, la Ateneul Român pe 25 iulie.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

mega image

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia