Tribuna
PNL
Concerte de jazz, muzică clasică, spectacole pentru copii și alte surprize, la Carnavalul Filarmonicii
Concerte de jazz, muzică clasică, spectacole pentru copii și alte surprize, la  Carnavalul  Filarmonicii
Concerte de jazz, muzică clasică, spectacole pentru copii și alte surprize sunt coordonatele artistice ale primei ediții a Carnavalului Filarmonicii de Stat din Sibiu. Realizat împreună cu UCIMR, evenimentul se va desfășura în perioada 13-15 februarie, la Sala Thalia. Carnavalul se va încheia cu un concert de jazz susținut de Luiza Zan și Jazzpar Trio.

Pornit de la ideea de a marca începutul postului Paștelui (”Lăsata Secului”) prin petreceri populare însoțite de deghizări, care alegorice, focuri de artificii și evenimente culturale, tradiția carnavalului datează din timpul romanilor și grecilor, cei care obișnuiau să sărbătorească, la începutul anului, renașterea vieții, primăvara. Renașterea vieții culturale sibiene se va face, începând din acest an, prin Carnavalul Filarmonicii. Timp de trei zile, Sala Thalia, bastionul cultural al orașului, va găzdui sub acest generic o serie de evenimente culturale.

Deschiderea carnavalului sibian este rezervată muzicii clasice, joi, 16 februarie, cu începere de la ora 19. Suita din ”Spărgătorul de nuci” într-un aranjament inedit pentru două piane, semnat de Nicolas Economou sau ”Uvertura pe teme evreiești op. 34 pentru pian, clarinet și cvartet de coarde” de Serghei Prokofiev sunt propunerile serii în care soliste vor fi pianistele Mirabela Dina și Monica Florescu. Lor li se vor alătura pe scenă muzicienii Filarmonicii. Cei mici sunt așteptați vineri, 14 februarie,  de la ora 10, la un ”Concert pentru copii și părinți”, programul, special ales pentru acest eveniment va include povestea muzicală ”Petrică și lupul”, precum și alte compoziții pe care, cu siguranță, micii spectatori le vor recunoaște și trăi la intensitatea maximă specifică vârstei. Tot vineri, de la ora 19, se va desfășura un ”Concert de Carnaval” la care Filarmonica deschide ușile pentru îndrăgostiții de toate vârstele.

“Artiștii și publicul vor da curs invitației noastre de a colora evenimentul și de a veni îmbrăcați în costume de carnaval. Cele mai inspirate și atrăgătoare dintre acestea vor fi premiate de către noi. Iar pentru că este carnaval și pentru a da o sugestie de costume, am inclus în programul muzical lucrarea ‘Carnavalul animalelor’ de Camille Saint-Saens”, spun organizatorii.

Una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc

Carnavalul se va încheia cu un concert de jazz în ”chimnița” Filarmonicii – un spațiu reîmpropsătat și care va găzdui în viitor tot mai multe evenimente culturale de acest gen. Luiza Zan, una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc, va concerta sâmbătă, 15 februarie, alături de Gáspár Csaba (vioară, vocal), Gáspár Álmos (chitară) și Vitályos Lehel (contrabas).

„Artiștii revalorifică sound-ul și farmecul anilor ’30 din Parisul lui Django Reinhardt care s-a lăsat inspirat de jazz-ul american și căruia i-a acordat elemente de originalitate, dând naștere stilului gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz”, mai spun organizatorii.

Concertul ”Luiza Zan & Jazzpar Trio” este programat la ora 19, iar accesul se va face direct din Parcarea Sălii Thalia.

Biletele pentru evenimentele din cadrul carnavalului pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5), de luni până vineri între orele 10-12, și 13-16, și online pe www.iabilet.ro. Prețul unui bilet este de 20, 30 sau 40 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.


comentarii
1 comentarii

Adica, joi in 13 februarie !!!
unu
28.01.2020 08:59
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia