Tribuna
Concert simfonic, al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, în Piața Mare
Concert simfonic, al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, în Piața Mare
Seria de evenimente din cadrul proiectului ”Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” se va încheia duminică, 30 iunie, la ora 20.30, cu concertul "Symphonic Dances”. Evenimentul, prezentat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, va avea loc în Piața Mare.


Concertul se va transmite live, pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro, precum și pe pagina de Facebook a instituției, www.facebook.com/FilarmonicaSibiu. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Acțiunea e cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală.
”Rhapsody in Blue” și selecțiuni din ”Un American la Paris” de George Gershwin sau ”West Side Story” de Leonard Bernstein sunt doar câteva dintre compozițiile incluse în programul serii. Alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul american Scott Speck, pe scenă vor mai urca Cirpian Dancu (clarinet) și Yakov Kasman (pian).
Născut în Boston, Scott Speck a absolvit Universitatea Yale cu summa cum laude. Aici a fondat şi dirijat Berkley Chamber Orchestra. A primit diploma de masterat la University of Southern California. În Berlin, a fondat Ansamblul Concerto Grosso Berlin, o orchestră dedicată interpretării lucrărilor muzicale baroce şi clasice într-o manieră stilistică apropiată de origini. A fost dirijorul Orchestrei San Francisco Ballet, între anii 1998-2000, consultant muzical şi dirijor al orchestrei Honolulu Symphony şi dirijor asociat al operei din Los Angeles. În urma ultimelor turnee în Asia, a fost numit dirijor invitat principal al orchestrei China Film Philharmonic din Beijing. Prin ultimele sale concerte din Londra, Paris, Moscova, Beijing, San Francisco şi Washington, Scott Speck a câştigat o faimă internaţională de dirijor pasional şi inteligent. A dirijat la Royal Opera House din Londra, la Opera din Paris, la Centrul Kennedy din Washington şi la War Memorial Opera House din San Francisco. Concertele sale cu Moscow RTV Symphony Orchestra în sala Ceaikovski au fost aclamate de public şi presă, iar concertele recente avându-i ca solişti pe Yo-Yo Ma şi Itzhak Perlman au atras şi mai mult atenţia asupra activităţii sale dirijorale.
Ciprian Dancu a susţinut recitaluri solo în ţară şi străinătate, apărând, de asemenea, ca solist împreună cu Orchestra Simfonică a Filamonicii din Sibiu şi cu Orchestra Facultăţii de Muzică din Braşov. A făcut înregistrări pentru Radio Bucureşti şi Südwestrundfunk - Stuttgart. În prezent este instrumentist al Orchestrei simfonice a Filarmonicii de Stat Sibiu.
Născut în Orel, lângă Moscova, Yakov Kasman este absolvent al Conservatorului ”Ceaikovski” din Moscova, unde a studiat pianul cu Mihail Voskresensky, în present fiind pianist și profesor la Universitatea din Albama, Birmingham.
Debutul lui în America a avut loc în anul 1997, după ce a câștigat medalia de argint la cea de-a zecea ediție a Concursului Internațional de Pian Van Cliburn” de la Fort Worth. După acest concurs, Yakov a susținut concert în Statele Unite ale Americii (New York, Boston, Los Angeles, Philadelphia), America de Sud, Europa și Asia. A susținut concerte alături de peste 70 de orchestra, printre care se numără Orchestrele din Buffalo, Oregon, Miami și Alabama, Orchestra de Stat din Atena, Orchestra din Lille și Montpellier, Orchestra Simfonică Națională din Taiwan sau Orchestra Filarmonicii din Moscova.
Accesul publicului la acest evenimentul din Piața Mare este liber.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia