Tribuna
Concert reprogramat din cauza grevei sindicaliştilor de la Filarmonică
Concert reprogramat din cauza grevei sindicaliştilor de la Filarmonică

Filarmonica Sibiu anunţă că, din cauză că SAIFS (Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu), care reprezintă 36% dintre angajații Filarmonicii, având 34 de membri, au anunțat a treia grevă de avertisment, cu durata de două ore, între orele 19 şi 21, pentru ziua joi, 29 februarie 2024, exact în timpul concertului simfonic de stagiune, a fost nevoită să rerogrameze concertul pentru aceeaşi zi, dar la ora 21. 

"Deși greva de avertisment se poate organiza în orice interval orar din timpul de lucru al artiștilor, SAIFS preferă ca această grevă să aibă loc exact în momentul cel mai important pentru dumneavoastră, publicul Filarmonicii de Stat Sibiu: seara concertului. 
Organizarea unui concert durează minim 6 luni și este implicată toată echipa din administrația Filarmonicii de Stat Sibiu, negociindu-se repertoriile cele mai potrivite pentru public, date de desfășurare, cazări, bilete de avioane, închirieri de partituri, mii de mailuri și telefoane, promovare, printare afișe și flyere, angajare de transport de la și spre aeroporturi și multe altele.  
Artiștii invitați se pregătesc intens pentru concert și abia așteaptă să vă cunoască și să vă ofere, emoționați de întâlnirea cu dumneavoastră,  o seară frumoasă.
Solista acestei săptămâni, tânăra violonistă de 18 ani de origine japoneză Luna Okubo, a venit special la Sibiu de la Tokyo, însoțită de părinți, pentru a onora un concert oferit ca premiu în urma câștigării unui important concurs violonistic din capitala Japoniei. Tot din Tokyo a venit la Sibiu și dirijorul Daisuke Soga. Vă reamintim că acest concert este, pe lângă o reușită artistică, și una diplomatică, fiind dedicat Zilei Naționale a Japoniei, partener cultural important al Sibiului.
O mare parte dintre colegii din orchestră vor să susțină acest concert. Sunt aproximativ 63 % dintre angajați (59 de persoane) care regretă de fiecare dată când publicul are de suferit din cauza acțiunilor sindicale. 
Vă așteptăm joi la concert, la ora 21:00, și îi asigurăm pe colegii noștri că această schimbare nu va afecta greva de avertisment, dar nici nu va împieta misiunea noastră artistică sau datoria față de public", se arată în comunicatul Filarmonicii.

 comentarii
6 comentarii

Lepre PNL-iste puse la conducere de ciumele galbene. Nelipsitul PCR (Pile-Cunostinte-Relatii) puse in scena de nelipsitul PCR (Partidul Comansatilor din Romania) o ruda apropiata a fostului PCR (Partidul Comunist Roman)
eu
28.02.2024 17:20
Din pacate ne facem de râs in fata invitatilor,solist,dirijor. Oare credeti ca ora 21este potrivita pentru un astfel de eveniment? Prevad o sala goala si asta denota lipsa de respect pentru dirijor si solista dar si pentru noi,spectatorii, platitori de bilete. Va rugam sa faceti pace o data si sa negociati ce este de negociat cu respect pentru ambele parti.
Consider ca responsabilitatea este si a presedintei Consiliului ,respectiv d-na Campean si nu prea imi dau seama cam ce face d-na ministru Turcan? Se aude?
Oricum,Rusine!
Monica i.
28.02.2024 19:45
De asta este greva, sa atraga atentia si sa duca la niste schimbari.
Demisia managerului Cristian Lupeș, pus politic in functie.
Pe Campean nu o intereseaza pacea. Nu o intereseaza negocierile. O intereseaza doar ca omul ei sa ramana acolo, cu orice pret.
Daca greva se face dimineata intre 6 si 8 este degeaba. Nu ar atrage atentia nimanui si cu siguranta nu se va schimba nimic iar clica mafiei politice va continua nestingherita.
Solutia este in mainile doamnei Campean, dar nu vrea sa o aplice.
28.02.2024 20:00
Dezinformarea propagata de Lupes continua! Artistii din filarmonica sunt cei care fac muzica. Restul ar trebui sa sprijine sau sa ajute artistii.
Artisti sunt cam 60 de persoane. Deci in sindicat sunt mai mult de jumatate din artisti. Ce vrea sa spuna poetul Lupes? Ca cei care protesteaza sunt doar o mica parte. Fals! Pana sa apara Lupes sa comenteze aici si sa arunce acuze, nu sunt si nu am fost muzician-aici am ceva in comun cu Lupes.
#DemisiaLupes
28.02.2024 21:55
Ce nesimțiți.
28.02.2024 22:17
"Ce nesimțiți." -Lupes dixit.
Maestre Lupes, atat ai putut de data asta? Eu spun sa-ti aduni puterile si sa fii mai original, ca doar esti doctor. Sau cugetarea asta ti-a trecut prin cap cand iti faceai freza in oglinda? Si de fapt proiectezi atributele tale si ale catelusilor tai pe artisti? Dialogăm sau doar dai si fugi?
#DemisiaLupes
29.02.2024 05:40
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA