Tribuna
Concert electrizant, cu Koszika & The HotShots, în deschiderea Stagiunii "ICon Arts@Biblioteca ASTRA"
Andra MARINESCU
1389 vizualizari
Concert electrizant, cu Koszika & The HotShots, în deschiderea Stagiunii
Deschiderea celei de-a treia ediție a Stagiunii "ICon Arts" la Biblioteca ASTRA a avut loc luni, 21 ianuarie. Protagoniștii concertului au fost cei de la Koszika & The HotShots, o trupă remarcată din ce în ce mai mult pe scenele din Transilvania pentru spectacolele sale unice. Sala Festivă a Bibliotecii a fost și de această dată arhiplină.


Repertoriul de luni seară, eclectic și, în egală măsură, electrizant, a inclus piese ale trupei, prelucrări ale unor cântece folclorice din regiunea Ciucului, dar și melodii din repertoriul internațional, toate reunite într-un amalgam muzical care a cuprins influențe jazz, funk, disco, pop-rock, reggae, bossa nova sau indie. 
Piesele „Ezadal” („Piesa asta”), „Get on the Funk”, „Hangolj Ram!” („Acordează-te pe frecvența noastră”), „DJ Saved My Life”, „Macksabál” („Balul pisicilor”), „Shine” sau „No Lies” au impresionat prin improvizație și viziune interpretativă. Și-au meritat pe deplin aplauzele Koszorus Krisztina Koszika – voce, Asztalos Zsolt – tobe, Éltes Áron – saxofon, Sardi Tamas – synth, Szász Csaba - chitară și Zonda Attila – bas.
Aceștia se numără printre câștigătorii a numeroase premii muzicale, solista fiind laureată a unor prestigioase concursuri de jazz, în 2016, la Sibiu Jazz Festival obținând premiul „Cea mai bună vocalistă”.
„Am avut emoții venind spre concertul de la Sibiu, nu știam la ce să ne așteptăm, dar  seara s-a încheiat cu o stare fantastică de bună dispoziție! Am simțit publicul aproape, chiar dacă am cântat în mai multe limbi, fapt ce dovedește o dată în plus că muzica este limbajul universal, vibrațiile ei având puterea de a ne aduce împreună! Trăirea unor asemenea momente frumoase ne dau impulsul de a merge mai departe, mai ales că dorim să începem un nou proiect în care vom colabora cu alți muzicieni din țară. Se va numi Funkylvania, se va derula pe YouTube și va urmări atragerea de noi categorii de public, inclusiv din străinătate”, a spus Koszika, solista trupei.


Expoziție cu lucrări din jazz, blues și alte genuri


Cu prilejul evenimentului de luni seară, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a expus o serie de lucrări reprezentative pentru muzica secolului XX, în dialog cu eclectismul concertului. Expoziția a cuprins lucrări de referință din lumea jazz-ului, muzicii soul, funk sau rhythm & blues. Iubitorii de CD-uri de colecție și viniluri pot avea acces și împrumuta materiale audio și video din colecția muzicală vastă a Compartimentului ARTE, unde pot regăsi reprezentate aproape toate genurile muzicale.
Seara s-a încheiat cu o degustare de vinuri bio, oferite de Senator Wine, partenerii evenimentului.
Următorul eveniment al Stagiunii "ICon Arts@Biblioteca ASTRA" va avea loc luni, 4 februarie, de la ora 19. Concertul constituie o nouă surpriză pentru publicul acestei Stagiuni, fiind în pregătire un program inedit de operă și operetă în care artiștii lirici invitați vor intrepreta compoziții celebre din spațiul muzical românesc și universal.
Intrarea va fi liberă prin rezervarea locurilor la adresa bjastra2@gmail.com.
Stagiunea "ICon Arts@Biblioteca ASTRA" este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Acesta face parte din programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR și dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care artiștii găsesc oportunități reale de afirmare aici, acasă, pe scenele din România.

 

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA