Tribuna
Comunicat de presa
Concert cu sala plină la Biblioteca ASTRA. Jazz interbelic, în interpretarea The GRAM Quartet
Andra MARINESCU
1304 vizualizari
Concert cu sala plină la Biblioteca ASTRA. Jazz interbelic, în interpretarea The GRAM Quartet
La începutul acestei săptămâni a avut loc cel de-al treilea eveniment din cadrul Stagiunii "ICon Arts@Biblioteca ASTRA" din acest sezon. Concertul susținut de The GRAM Quartet s-a bucurat de un mare succes în rândul celor prezenți la eveniment, Sala Festivă a Bibliotecii fiind, și de această dată, arhiplină. Publicul a aplaudat îndelung prestația tinerilor interpreți, iar finalul concertului a fost marcat de invitația la degustare de vinuri făcută de Senator Wine, ocazie cu care a putut fi revizitată expoziția tematică pregătită de gazde despre istoria jazz-ului.


The GRAM Quartet este o trupă tânără. Toți membrii formației au participat de-a lungul timpului la numeroase concursuri și au susținut concerte alături de nume cunoscute ale jazzului românesc de astăzi. În seara de luni, dedicată jazz-ului interbelic, cei patru membri, studenți la Conservator, prieteni și pasionați de jazz, au dovedit încă o dată că alchimia muzicii poate deveni povestea muzicală a unui cvartet. O poveste care a uimit prin inspirația muzicală sinceră a celor care au spus-o interpretând admirabil standarde bine-cunoscute din repertoriul de jazz. "A Night in Tunisia" (Miles Davis), "Footprints" (Wayne Shorter), "Billy Bounce" (Charlie Parker) sau "Cantaloupe Island" (Herbie Hancock) au fost printre piesele apreciate și intens aplaudate de către publicul prezent.
Gabriel Matei, de la tobe, spirit inovativ, a susținut celelalte instrumente, inserând pasaje în interpretarea pieselor propuse. Răzvan Trifan (saxofon) a fost inegalabil în abordarea romantică, profundă și reflexivă a instrumentului pe care îl studiază de la 16 ani, alături de pianistul Andrei Petrache, pentru care se pare că muzica este un mod de a trăi viața. Și nu în ultimul rând, contrabasistul Gabriel Matei a fost remarcabil prin acordurile ludice, vesele și ample ale unui instrument care a inspirat de-a lungul timpului marile formații de jazz.
„Sibiul nu se dezminte! Participarea spectatorilor în număr atât de mare în seara asta ne dovedește, o dată în plus, pasiunea sibienilor pentru muzica de calitate și, în special, pentru jazz. Sala Festivă a fost neîncăpătoare pentru publicul sosit la eveniment, iar atmosfera a fost pe măsura muzicii interpretate. Ne bucurăm nespus să vedem atât de multă lume încântată să participe la evenimentele muzicale organizate de UCIMR, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Dorim să mulțumim, pe această cale, Consiliului Județean Sibiu pentru sprijinul acordat în demersurile noastre în spațiul cultural sibian”, au spus organizatorii la mijlocul celei de-a treia ediții a Stagiunii "ICon Arts@Biblioteca ASTRA",
Cu acest prilej, Biblioteca ASTRA a adus în atenția publicului o expoziție a cărei temă a fost inspirată de repertoriul The GRAM Quartet. Iubitorii de jazz au descoperit titlurile unor piese interpretate în concert aflate printre materialele expuse la Sala Festivă a Bibliotecii, parte din colecția Compartimentului ARTE. Discuri de vinyl, CD-uri, DVD-uri, cărți despre jazz și nume reprezentative ale genului au fost admirate de către cei prezenți, publicul larg și, în egală măsură, de către muzicieni. Expozițiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, inspirate de concertele Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA adaugă evenimentelor o nuanță vintage, invitând publicul să reflecteze asupra conexiunilor dintre muzică și lectură.
Următorul eveniment al Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA va avea loc luni, 4 martie, de la ora 19, și se va intitula „Geometrii acustice din Sud”. Prin acest concert, susținut la venirea primăverii, organizatorii propun o incursiune acustică inspirată de exotismul teritoriilor marine prin programul abordat de Costin Soare, unul dintre cei mai apreciați virtuozi ai chitarei clasice din România. Alături de Costin Soare vor mai concerta la chitară două tinere promițătoare talente, Ioan Bănescu și Mihai Petre, care vor veni în fața publicului în formulă de duo.
Intrarea va fi liberă prin rezervarea locurilor la adresa bjastra2@gmail.com
Stagiunea "ICon Arts@Biblioteca ASTRA" este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, acţiunea făcând parte din programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR și dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care artiștii găsesc oportunități reale de afirmare aici, acasă, pe scenele din România.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia