Tribuna
Concediu pe banii statului! Ce unităţi din ţară primesc tichete de vacanţă
Rareș BIŢU
6159 vizualizari
Concediu pe banii statului! Ce unităţi din ţară primesc tichete de vacanţă

Angajaţii din sectorul public, dar şi cei din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar primesc, în acest an, vouchere de vacanţă în conformitate cu OUG 46 din 30 iunie 2017. Valoarea unui tichet este de 1.450 de lei pentru fiecare salariat.  

  • "În anul 2018, instituţiile şi autorităţile publice prevăzute la alin. (1) acordă o singură indemnizaţie de vacanţă sau o primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/ 2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr 94/ 2014, cu modificările şi completările ulterioare. Aşadar, tot personalul din sectorul public, dar şi din companiile în care statul este acţionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanţă acordate în conformitate cu OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat", a anunţat Ministerul Turismului.

Prevederile în vigoare stabilesc că bugetarii din instituțiile și autoritățile publice, precum și din cadrul operatorilor economici ai statului pot beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de o indemnizație de vacanță, denumită voucher de vacanță, în cuantum de 1.450 de lei. 
În cazul unităților din domeniul bugetar, voucherele de vacanță vor fi acordate în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinație în bugetul de venituri și cheltuieli aprobate.
Vezi AICI ce unități din România acceptă vouchere de vacanță, potrivit dcnews.ro. 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Compa
SOMA
Licitatie publica

ACCENT MEDIA