Tribuna
Comunicat de presă
Arhitectul sibian Alexandru Găvozdea și-a anunțat candidatura la Primăria Sibiu
Arhitectul sibian Alexandru Găvozdea și-a anunțat candidatura la Primăria Sibiu

Arhitectul și urbanistul Alexandru Găvozdea și-a anunțat candidatura ca independent la postul de primar al municipiului Sibiu. 
Găvozdea a anunțat că intenția sa este de a transforma Sibiul în orașul cu cea mai bună calitate a vieții între orașele României. 
Sub sloganul „Repornim Sibiul”, care îndeamnă la abandonarea stării de stagnare a orașului, candidatul Găvozdea a explicat că “vreau ca Sibiul să devină un oraș din care fetele mele și copiii noștri să nu trebuiască să plece ca să se împlinească”, aceasta fiind o miză foarte personală, împărtășită însă de mulți sibieni.

“Le propun sibienilor - tineri, vârstnici, mame, antreprenori, lucrători în industrie, profesori, medici, freelanceri, artiști, oameni de cultură - tuturor, un oraș care să devină recunoscut național pentru calitatea vieții.
Un Sibiu cu un model clar și ambițios de dezvoltare economică, tehnologică, creator de inovație, cu o educație excelentă pentru toate vârstele, cu o cultură care să depășească granițele țării.
Le mai propun sibienilor și o stare de spirit pe care să o împărtășim până la alegeri.
Voi face o campanie pozitivă, optimistă care să anime sibienii, care să-i ajute să recapete încredere în visurile lor și în oraș. 
Vreau să deschidem un mare dialog despre orașul nostru.” – a anunțat în fața presei candidatul independent Alexandru Găvozdea.

Legat de șansele de câștigare a alegerilor, candidatul Alexandru Găvozdea consideră că un independent are mult mai multe șanse ca partidele politice care și-au arătat limitele - reușesc să aducă la urne doar pe 34% dintre sibienii cu drept de vot.

La anunțarea candidaturii, Alexandru Găvozdea de fost însoțit de binecunoscutul sibian Andy Fazekas, Daniela Prescurea, asistent social, Martha Toth, arhitectă, Alex Călinoiu, IT-ist, Silviu Scrob, manager cultural și de soția sa - arhitecta Maria Găvozdea.

Detalii despre candidat și viziunea sa asupra Sibiului se găsesc pe site-ul: alexandrugavozdea.ro. 
Candidatul Alexandru Găvozdea poate fi accesat pe canalele de social media Facebook, Instagram, TikTok, Youtube.

Despre candidatul Lucian Alexandru Găvozdea

 


Lucian Alexandru Găvozdea este arhitect și urbanist, născut în Sibiu, fost elev al liceului Brukenthal. Este tatăl al două fete, soț și fiul a doi pensionari sibieni.

A absolvit Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București. În timpul studenției, a urmat în Belgia, cursurile unui master de conservare a clădirilor de patrimoniu. Diploma de master a obținut-o la Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București.

În 2018, arhitectul Găvozdea a fost ales Președinte al Ordinului Arhitecților din România, organizație profesională care reunește peste 10.000 de arhitecți din toată țara. 

În Sibiu, arhitectul Găvozdea a realizat peste 20 de proiecte de arhitectură - sedii de firme, construcții industriale și locuințe - ansambluri și individuale. Cele mai cunoscute fiind clădirea de pe str. Ștefan cel Mare, menită a fi sediul Antena 1, extinderea fabricii Harting din Parcul Industrial Vest și proiectul Amylon, în curs de realizare. 
În materie de planificare urbană, a realizat nu mai puțin de 17 proiecte în Sibiu, iar alte cinci sunt în curs de realizare. 
Studiul de fundamentare pentru Patrimoniu al PUG Sibiu 2011 poartă, de asemenea, semnătura urbanistului Găvozdea.

Găvozdea a fost prezent alături de grupul „Vă vedem din Sibiu” la protestele împotriva PSD de la începutul anului 2017, iar anul trecut a înființat alături de douăzeci de profesioniști sibieni Asociația civică Sibiu2024. Au creat împreună un Plan de oraș, lansat în decembrie anul trecut. 

 

 

 

 

 


comentarii
5 comentarii

Ce se mai inghesuie astia la functii. Vor sa salveze Sibiul, Romania, planeta, universul. Asta este hastagist din ala, trotinetist, tefelist. Vrea sa faca Sibiul oras de 15 minute fara masini numai cu trotinete electrice.
eu
19.02.2024 15:01
Nu-l votează nici dracu'! 0,000...%.
B.Utoru
20.02.2024 08:43
Ba o sa fie votat boilor , acesta este un om cu scoala si sigur are cei 7 ani de acasa , voi prostilor il votati pe trif care este un zero barat pe langa acest om .
io
20.02.2024 09:44
Hai io, tu esti vaca? No ni hai, dasteapta mai esti. Bibu o fi el om cu scoala, multa scoala, DE PARTID!
io, tu si-o umbrela
20.02.2024 18:12
Comunistilor, ce va mai place sa stergeti mesajele!
Eu
20.02.2024 21:32
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica