Tribuna
COMUNICAT

Colegiul Medicilor din Sibiu îşi exprimă îngrijorarea faţă de atacurile repetate din mass-media faţă de corpul medical din România.
Generalizarea şi prezentarea excesivă unor probleme locale din unele servicii medicale şi prezentarea lor ca o problemă generală a sistemului sanitar din ţara noastră aduce un deserviciu major atât pacienţilor cât şi medicilor şi personalului medical.
Sistemul sanitar din România este subfinanţat de zeci de ani şi încercarea de a transfera responsabilitatea pentru multiplele neajunsuri rezultate din aceasta asupra corpului medical nu face decât să înrăutăţească situaţia existentă.
Atacurile repetate la adresa actului medical din toate domeniile activităţii medicale aduc un prejudiciu grav nu atât mediciilor, corp profesional de elită, cu cea mai lungă perioadă de pregătire profesională dintre toate profesiile, cât mai ales pacienţilor. Prezentarea extensivă a unor bolnavi care merg să se trateze în ţări străine, cu servicii medicale mai performante nu fac decât rău majorităţii cetăţenilor din tara noastră care depind de serviciul public de sănătate, neavând posibilitatea să se adreseze unui serviciu privat, cu atât mai mult din străinătate. 
Relaţia dintre medic şi pacient este o relaţie specială, de respect şi încredere reciprocă, care se construieşte în timp, cu tact şi răbdare din partea ambelor părţi. Distrugerea acestei relaţii este în detrimentul mai ales al pacientului care se vede pus în situaţia de a fi tratat şi îngrijit, mai ales în regim de urgenţă, de un sistem blamat, în care nu are încredere.
Facem apel la mass media să dea dovadă de maturitate şi înţelepciune atunci când prezintă informaţii medicale, deoarece crearea unui curent de opinie nefavorabil şi culpabilizarea nejustificată a serviciilor medicale şi a corpului medical  poate aduce un prejudiciu imens celor cărora li se adresează.Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor din Sibiucomentarii
9 comentarii

Sa fim ingrijorati noi, pacientii, ca la un asa sistem doar norocul ne salveaza!
www
18.02.2009 08:15
Relatia intre medic si pacient este cu adevarat "una speciala" in functie de cat de gros este plicul.
ddfaaf
18.02.2009 08:25
Nu e vorba de o generalizare ci e realitate. Aratati-mi un medic sarac sau unul care nu ia bani.
pacientu englez
18.02.2009 09:30
Presa intotdeauna cauta subiecte de "scandal", cu impact social mare, asa ca nici cei din sistemul sanitar nu sunt scutiti de gura presei. Sanatate multa la toti.
Valentina
18.02.2009 09:49
Mai ales cand oamenii sunt lasati sa moara in spitale exact de cei platiti din banii nostri
haha
18.02.2009 11:42
ce nu va convine cind se ia lumea de voi sunteti tot timpul cu nasul pe sus nu toti cei care nu prea cunosc meserie ce faceti cind terminati facultatea ce juramint dati pina la usa il uitati si va mai intrebati ce are lumea cu voi DOCTORII.
u
18.02.2009 11:49
In SUA mor anual 10.000 de pacienti in spitale numai din cauza infectiilor nosocomiale.In Franta a fost publicat un ghid cu cele mai periculoase spitale...Aceste tari au insa bugetul dublu la sanatate.Nu mai zic de salarizare,de conditii.Problema e ca democratia masonica,ateo-capitalista da prea multe rebuturi umane in toate domeniile.Sistemul utopic, mincinos si ipocrit nu mai fabrica mai deloc caractere.Nu se mai cultiva valorile,ci minciuna,ipocrizia,arivismul,vedetismul semidoct sau incult, promovarea mahalalei,a mitocaniei,obraznicia,maimutareala,sclifosirea.Cate lucruri educative vedeti la stiri?Cate concursuri culturale adevarate la TV? Cate filme artistice cu adevarat? Nu e de mirare ca eliminarea educatiei clasice si a sanctiunilor serioase in toate domeniile,promovarea in exces a materialismului,a libertinajului etc duc la o societate tot mai bolnava moral-spiritual.Cu consecintele de rigoare.Durante causa,durat effectus
vlad tepes
18.02.2009 13:18
la asa salarii la ce sa ne asteptam medicii si asisten tele sunt platiti mai rau ca o femeie de serviciu la care munca nu iti trebuie studii dar ce sa spunem de cei de la somaj si pensii care in decembrie au luat peste 5000de lei salarii ce munca depun si din banii cui sant platiti
sally
18.02.2009 13:27
imi pare rau,dar firma si-au facut-o medicii singuri.Nu presa este de vina pentru neputinta oamenilor in halate albe de a se umaniza la vederea durerii celorlalti.Incercati sa asteptati"recompensa"dupa efectuarea actului medical si atunci si imaginea "patata' se va schimba.
sibianul
18.02.2009 14:55
Din aceeasi categorie
ADR CENTRU

Primaria SIBIU

Management Salubrizare si Protectia Mediului

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Comunicat Hoghilag
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA