Tribuna
Comuna Slimnic va purta titlul de „Sat European de Tineret 2021”
Liuba STARII
1251 vizualizari
Comuna Slimnic va purta titlul de „Sat European de Tineret 2021”

Comuna Slimnic va purta titlul de "Sat European de Tineret 2021”. În finala competiției au mai participat și alte șase comune din țară, printre care au fost Sălacea (Bihor), Panaci (Suceava), Grivița (Galați), Cleja (Bacău), Buciumeni (Dâmbovița), Bâra (Neamț). Gala concursului s-a desfășurat sâmbătă, 21 noiembrie, în mediul online.

“Să veniți la Slimnic, să ne bucurăm cu toții de un an frumos, să fie cât mai interesant pentru toată lumea”, a spus Mihai, membrul echipei de la Slimnic.

Potrivit organizatorilor, titlul de „Sat European de Tineret” este oferit de Guvernanță în cadrul programului național European Youth Village satelor sau comunelor din România care susțin tinerii în acțiunile pe care aceștia doresc să le organizeze în comunitate, și care înțeleg că schimbarea la nivel local este generată printr-un parteneriat între autoritoritățile locale și tineri. Pe parcursul anului 2021, în comunele care vor purta acest titlu, toate inițiativele, evenimentele sau acțiunile ce vor fi organizate la nivel local vor urmări să crească participarea tinerilor și a autorităților în vederea rezolvării unor probleme sau nevoi ale tinerilor din comunitate, cât și îmbunătățirii unor aspecte care-i vizează în mod direct pe tinerii din mediul rural. Prin participarea în program, tinerii devin mai conștienți de resursele de care dispun, mai vizibili și pregătiți să acționeze în direcția unei schimbări pe care și-o doresc la nivel local, național, european. Candidatura pentru obținerea titlului de “Sat European de Tineret” este depusă de către un grup de inițiativă format din minim cinci tineri, susținuți de către o organizație nonprofit și de către autoritățile locale printr-o scrisoare de susținere. 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia