Tribuna
AFF
Comuna Slimnic deține titlul de „Sat European de Tineret 2021”
Laura BUCIU
1636 vizualizari
Comuna Slimnic deține titlul de „Sat European de Tineret 2021”
© primariaslimnic.ro

Comuna Slimnic este deținătoarea titlului de „Sat European de Tineret 2021", titlu conferit în cadrul programului European Youth Village.

„Sat European de Tineret” este un titlu oferit satelor sau comunelor care își doresc ca prin acest program să facă o schimbare în comunitatea lor, programul venind cu o viziune nouă și fiind atent construit pe baza nevoilor și problemelor tinerilor din mediul rural.

Programul european este adaptat realităților și provocărilor cu care se confruntă tinerii.

Prin implementarea programului European Youth Village/Satul European de Tineret se urmărește dezvoltarea comunităților rurale în patru domenii cheie: educație, cultură, voluntariat și dialog structurat.

Opt comune din România au intrat în competiția finală pentru titlul de „Sat European de Tineret” 2021“. Procesul de evaluare a propunerilor de candidatură s-a derulat în perioada 4 -15 noiembrie 2020, iar candidaturile au fost evaluate de un juriu format din specialiști în domeniul tineretului.

Cele opt comune finaliste pentru titlul de Sat European de Tineret 2021 au fost Bâra (Neamț); Buciumeni (Dâmbovița); Cleja (Bacău) Grivița (Galați); Panaci (Suceava); Rășinari (Sibiu); Sălacea (Bihor); Slimnic (Sibiu).

Programul „Slimnic - Sat European de Tineret 2021” va fi coordonat de Mihai Panțiru, un tânăr IT-ist foarte implicat în rândul tinerilor din comuna Slimnic, care a derulat mai multe proiectele pentru copii și comunitate, unul dintre cele mai cunoscute fiind „Cavalerii Digitali", prin care și-a dorit să dea mai departe din expertiza sa, tinerilor din comună.

„Sunt tare mândru că am reușit să aduc acest proiect la Slimnic! Vă aștept să veniți în comuna noastră,, să ne bucurăm cu toții de un an frumos, pentru că sunt sigur că va fi foarte interesant pentru toată lumea!”, a spus Mihai Pantiru, coordonatorul tinerilor din Slimnic.

Proiectul pentru acest titlu, deținut de comuna Slimnic în perioada 5 decembrie 2020 – 4 decembrie 2021 a fost depus de Grupul de Inițiativă #Slimnic2021, alcătuit din tinerii din comună, de Asociația Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși și administrația locală, respectiv Primăria și Consiliul Local Slimnic.

comentarii
4 comentarii

Bine ca aveti tot felul de titluri pompoase dar educatia primara lipseste cu desavarsire.Mai bine a-ti educa taranii din slimnic(ca altfel nu pot fi denumiti locuitorii comunei) sa nu mai arunce gunoiul menajer pe rau!!!!!
SE VEDE AN DE AN PRIMAVARA CAND APELE scot la mal tone de plasticuri si gunoaie.
Maram si voi sunteti europeni gunoaielor!!!!
Bondica Abumeyangu
25.02.2021 16:45
În septembrie 1968, elevii Liceului Goga culegeau cartofi chiar lângă cetatea Slimnic și făceau naveta cu tractorul ,zilnic, de la Gara Mică.
Încă de atunci se preînchipuia, , enigmatic,viitorul Sat European al Tineretului ...
Agenteur-X7
26.02.2021 14:50
Panaci ?? Prin 1978, un număr considerabil de săteni aveau scabie ( râie ) și se doftoriceau cu Unguent cu Sulf 10% și Lindan 1% ,fabricate în laboratorul Farmaciei nr. 9 din Vatra Dornei !!
UmbraCalisstis
26.02.2021 14:55
Voluntariat ?? Păi și noi efectuam pe vremuri așa ceva ( se mai numea și ,,volu_musai,,)
Sismondi
26.02.2021 15:02
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA