Tribuna
Comuna Racoviţa are unul dintre cei mai tineri viceprimari din judeţ
Dan FRÂNCU
4190 vizualizari
Comuna Racoviţa are unul dintre cei mai tineri viceprimari din judeţ

Începând de joi, 28 iunie, comuna Racoviţa are unul dintre cei mai tineri viceprimari din judeţ: reprezentantul Partidului Poporului- Dan Diaconescu, Claudiu Valer Trifu (33 ani). Acesta a fost ales în funcţie de colegii consilieri locali, cu prilejul şedinţei de constituire a noului Consiliu Local Racoviţa, alcătuit în urma desfăşurării alegerilor locale din data de 10 iunie.
Şedinţa legislativului local din comuna Racoviţa s-a desfăşurat în prezenţa subprefectului Mircea Dorin Creţu.
În ciuda aşteptărilor, şedinţa de constituire a noului Consiliu Local Racoviţa n-a fost deloc una uşoară, poticnelile, lipsa unei organizări mai minuţioase, disputele între reprezentanţii grupurilor de consilieri ori momentele destul de tensionate marcând desfăşurarea întâlnirii. Din păcate, toate acestea au fost o dovadă în plus a faptului că, după alegerile locale, cei mai mulţi dintre consilieri încă mai au poliţe de plătit şi ambiţii de împlinit.
Problemele au început încă de la debutul şedinţei, la primul punct al ordinii de zi (alegerea Comisiei de validare a Consiliului Local Racoviţa), unde „negocierile” şi micile şicane au durat aproximativ 50 de minute.
Până la urmă, s-a stabilit următoarea componenţă a comisiei: Florina Peciu Florianu-preşedinte, Valeriu Cândea- secretar, Claudiu Valer Trifu- membru.
În urma prelucrării rezultatelor obţinute la alegerile locale din 10 iunie şi studierii dosarelor cu documente, Comisia de validare a Consiliului Local Racoviţa a validat mandatele următorilor consilieri: Valeriu Cândea (USL), Cornel Mircea Drăgoiu (PDL), Dionisie Drăgoi (USL), Simion Ivan (USL), Camelia Limbăşan (PDL), Ana Măerean (PDL), Florina Peciu Florianu (PDL), Ioan Stoia (USL), Claudiu Valer Trifu (PP-DD), Valentin Tulpan (USL) şi Marieta Zaharie (PDL). Ca urmare, consilierii au fost validaţi şi de plenul forului legislativ şi au depus jurământul.
Având în vedere parcurgerea acestor paşi, s-a adoptat hotărârea privind constituirea Consiliului Local Racoviţa.
La propunerea şi aprobarea consilierilor, Ana Măerean a rămas la conducerea şedinţei ordinare, iar întâlnirea a continuat cu alegerea viceprimarului comunei. Pentru această funcţie au fost făcute două propuneri (Claudiu Valer Trifu- propus de Camelia Limbăşan şi Ioan Stoica- propus de Valeriu Cândea), scorul înregistrat fiind de 6 la 5 în avantajul primului.
Unul dintre momentele cele mai tensionate ale şedinţei a fost cel în care s-a propus alegerea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Racoviţa. Fie că a fost vorba de stabilirea numărului de membri din fiecare comisie, fie că s-a discutat despre modalitatea de alcătuire a acestora sau de strategia de propuneri, s-au născut dispute şi dezbateri deosebit de aprinse.
Ultimul punct inclus pe ordinea de zi a şedinţei a fost festivitatea depunerii jurământului de către primarul ales al comunei, Simion Olariu.
La finalul întâlnirii, subprefectul Mircea Dorin Creţu a dorit să felicite noul primar, viceprimarul şi consilierii validaţi dar a ţinut şi să „certe” puţin Consiliul Local Racoviţa pentru modul ciudat în care s-a desfăşurat această şedinţă. „Nu pot să mă abţin şi trebuie să vă mărturisesc faptul că, deşi am participat în aceste zile la 20 de şedinţe de constituire ale unor consilii locale, nicăieri nu am întâlnit situaţii ca la Racoviţa. Cred că ar fi bine ca fiecare să lase ambiţiile la o parte şi să se gândească mai serios la menirea sa în acest organism.”, a menţionat subprefectul Creţu.
comentarii
9 comentarii

Gabi
06.07.2012 07:12
A fost tensionata sedinta pentru ca nu a iesit cine trebuia primar, drept dovada pdl-ii au votat pe unul de la ppdd tocmai ca sa ii bage in rahat pe ceilalti, asta dovedeste cat de mult isi iubesc satul.Daca nu conduc ei sa se aleaga praful.
Mama
06.07.2012 07:51
PDL a preferat sa puna un viceprimar PPDD si nu unul al lor(care era acceptat de USL in negocieri) tocmai pentru a fi Gica contra.Dupa ei potopul!
Eu
06.07.2012 07:59
Uram noului primar multe realizari ! ...si mai vorbim dupa ce vedem ce a facut... referitor la alegerea viceprimarului eu consider ca in conformitate cu votul exprimat pentru consilieri ,acestia au dreptul sa voteze pe cine cred de cuviinta. USL-ul trebuia sa munceasca mai mult ,sa dea mai multe GECI si alte "stimulente" ca sa aiba majoritate in consiliu si atunci puteau sa-si aleaga viceprimarul!Sa-i dam si actualului viceprimar o sansa ,mai ales ca e tanar si dornic de munca!
ion
06.07.2012 09:12
Asistam la un exemplu clar de manevra pdl-ista...daca nu au castigat primaria vor sa se razbune acum pe intreaga comunitate..."doamnelor din pdl"(stiti la cine ma refer) nu asta inseamna politica,asta da dovada ca ati facut atatia ani de administratie degeaba,puneti mana si mai invatati... rolul dumneavoastra ca si opozitie este sa tineti un echilibru in luarea deciziilor, nu sa fiti tot timpul contra...oricum indiferent de culoarea politica, o sa raspundeti pentru ceea ce veti face sau nu veti face...atentie ca lumea nu mai e asa proasta cum o credeti.Luptati pentru comunitate nu pentru interese ca in fond tot aceleasi persoane sunteti acolo de ani de zile, voi va certati si noi suferim.Succes!!!
no_name
06.07.2012 21:13
hoooooooooooo madamelor pd-liste (PCR+interese+PNTCD= tot interese) nu va mai bateti joc de comuna nu mai vindeti terenuri de 3000mp + constructii cu 41000, nu va mai ajungeti.
P.S D-le D.F. nu mai scrie dupa dictare ca dictatura din racovita o picat poti sa iesi de sub pres.
x-ulica
07.07.2012 18:49
ne axam atentia asupra unui viceprimar care nu isi are locul in primarie . in loc sa ne bucuram ca am scapat comuna de o dictatoare .
ghita
08.07.2012 11:25
felicitari noului primar si cat mai multe realizari . opozitia trebuie sa se inpace cu gandul ca au pierdut sa lase orgolile si interesele deoparte . sa colaboreze pt. a se putea face cat mai multe lucruri pt comuna
vasi
08.07.2012 11:37
FELICITARI cetatenilor din Racovita penru alegerea facuta,primarul d-voastra va pot spune ca are SCOALA:are cei sapte ani de acasa;are scoala vietii;are calificare in mai multe meserii si mai este calificat in meseria de OM,pe unde a calcat a lasat urme frumoase.
Ajutati-l sa faceti impreuna o comuna frumoasa !
radu
11.07.2012 09:51
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA