Tribuna
Companie aeriană nouă în România din 2022, cu aeroport principal la Sibiu
Companie aeriană nouă în România din 2022, cu aeroport principal la Sibiu

Un nou operator aerian va apărea în România în 2022, iar principalul său aeroport va fi la Sibiul, după ce compania a obţinut recent certificatul de operator aerian, potrivit directorului general al aeroportului sibian, Marius Ioan Gîrdea, citat de AGERPRES.

"O noutate sigur anul viitor va fi apariţia unui operator aerian în România, care şi-a obţinut AOC-ul (certificat de operator aerian n.r.) acum o lună şi ceva, care are ca şi aeroport principal de dezvoltare sau un interes major pentru Sibiu şi mă refer la Fly Lili, companie pornită de la Sibiu. Din discuţiile pe care le-am avut cu ei, îmi dau speranţă să privesc în mod pozitiv ce se va întâmpla anul viitor. (...) Cred că începând undeva din primăvară o să vedem primele mişcări ale lor", a  declarat Marius Ioan Gîrdea, pentru sursa citată..
Aceasta va fi a şasea companie aeriană cu rute pe aeroportul sibian.
Pentru a-şi menţine tendinţa de revenire înregistrată în primele zece luni din acest an, Aeroportul Internaţional din Sibiu (AIS) şi-a propus în 2022 să facă sustenabile noile rute deschise în ultima perioadă.
"Cel mai important ar fi ca rutele deschise la momentul acesta, să ajungă să fie sustenabile", spune Marius Ioan Gîrdea.
AIS se bazează în 2022 pe ajutorul de stat să fie acordat de către Consiliul Judeţean Sibiu celor de la Lufthansa, Austrian Airlines şi Wizz Air.
Principala investiţie prognozată pentru următorul an la AIS va fi extinderea terminalului, pentru care este nevoie de peste 200 de milioane de lei.
"Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru dezvoltarea terminalului, care este principalul nostru proiect în perioada următoare, la asta ne focusăm, să aliniem lucrurile în aşa fel încât să semnăm contractul de proiectare şi execuţie în termen rezonabil, undeva în prima parte a anului viitor. (...) Va însemna dublarea suprafeţei. O să crească spaţiile de procesare, echipamentele", a explicat Marius Ioan Gîrdea.
Ca să dubleze practic suprafaţa terminalului existent, AIS se bazează că va obţine fonduri europene, dar şi bani de la Consiliul Judeţean Sibiu şi Guvernul României.
Aeroportul Internaţional din Sibiu a înregistrat în primele zece luni ale acestui an, un trafic de 225.000 de pasageri, ceea ce înseamnă o creştere cu cinci procente, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, puternic afectat de pandemie, potrivit datelor oferite de conducerea aeroportului, potrivit Agerpres.

comentarii
3 comentarii

,,Fly Lili,,...te gândești la niște zdrențe fluturate de vânt !
,,Mobelit ,, mobilier de elită !
ș.a.
25.11.2021 17:12
Fly Dreams, Fly sky, Fly europe, Fly easy, Fly now, Fly Blue, Fly dac, fly jet, fly Sonic, btt fly, fly more, fly zoom, fly hiper, fly fly, poate mergea mai bine oricum le doresc succes!
Yo
25.11.2021 22:45
Noul slogan Fly Lili : FLY WITH LILI - BETTER THAN NOTHING!!!! :)))
Van Gogu
26.11.2021 09:55
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia