Tribuna
Sevis
Colegiul Tehnic "Independenţa" va avea, din anul şcolar 2018 - 2019, clasa "Continental" în sistem de învăţământ profesional dual. Cei 25 de elevi vor beneficia de burse de 500 de lei şi cazare gratuită
Andra MARINESCU
7917 vizualizari
Colegiul Tehnic
Începând cu anul școlar 2018 - 2019, învățământul profesional dual se extinde, la Sibiu. O contribuție majoră la această dezvoltare o are Continental Sibiu care va înființa, la Colegiul Tehnic "Independența", clasa "Continental", cu 25 de locuri disponibile. Pe parcursul celor trei ani de studiu, elevii vor primi o bursă lunară de 500 de lei și vor beneficia de transport și cazare gratuită în Căminul Colegiului "Independența".


 

Continental, companie tehnologică, împreună cu Colegiul Tehnic “Independența”, din Sibiu, înființează clasa "Continental" în sistemul de învățământ profesional dual.

Clasa "Continental" va avea 25 de locuri în anul școlar 2018-2019 și se adresează absolvenților de gimnaziu care doresc să obțină o calificare profesională în domeniul tehnic.

Timp de trei ani, elevii vor pune bazele electronicii și electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.

Proiectul a fost prezentat, miercuri, la Primăria Municipiului Sibiu, alături de primarul Astrid Fodor.

"Înainte de toate, vreau să mulțumesc companiei Continental că acum 17 ani a decis să investească în Sibiu, în dezvoltare și forță de muncă. Continental a devenit o emblemă a orașului nostru", a spus primarul Sibiului.

Specializarea Electromecanică

Clasa "Continental" va avea specializarea Electromecanică și, timp de trei ani, elevii Colegiului Tehnic "Independența" vor îmbina teoria cu practica, la Continental, și vor învăța bazele electronicii și electromecanicii, cum se manevrează corect produsele pe liniile de producție, cum se efectuează operații de mentenanță la stațiile de lucru, cum se realizează inspecții vizuale și mici reparații la stațiile de lucru și cum se identifică și elimină defectele de funcționare ale stațiilor de lucru.

Ce include pachetul de beneficii

În ceea ce priveşte pachetul de beneficii, acesta include o bursă lunară de 500 de lei: 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită pentru elevi în căminul Colegiului Tehnic “Independența”, masa gratuită în cantina Continental în perioadele de practică în companie și precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.

"Facem parte din Asociația Româno – Germană care a pus bazele învățământului profesional dual de la Colegiul Tehnic “Independența” din Sibiu. Pentru anul școlar 2018-2019, vom avea 25 de locuri la Colegiul Tehnic “Independența” – clasa Continental – Electromecanică. Suntem încrezători că putem contribui la construcția unei şcoli profesionale duale atractive pentru elevi și părinți“, spune Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor putea fi angajați în poziția de operator linie producție sau tehnician electromecanic, cu susținerea continuării calificării prin intermediul cursului de electromecanic în cadrul Academiei Tehnice Continental și/sau a continuării studiilor la liceu, forma de învățământ seral.

Continental, fabrica în halate albe, își propune să arate elevilor și părinților cum s-a schimbat conceptul de fabrică și cum poate aceasta să ofere un viitor copiilor de astăzi, cum se poate dobândi o meserie de viitor într-un domeniu aflat în plină ascensiune în țara noastră și cum, începând cu pregătirea oferită în școală profesională, se poate ajunge un om de succes. Planul pentru anul viitor școlar este să avem 100 de elevi înscriși. Contăm pe sprijinul autorităților locale în acest demers strategic pentru piața de muncă locală“, a adăugat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

 

Colegiul "Independenţa", primul liceu din Sibiu cu învăţământ profesional dual

 

„Colegiul Tehnic “Independența” a fost primul liceu din judeţul Sibiu care a dezvoltat un proiect pilot pe sistemul de învăţământ profesional dual. "Implicarea noastră în acest sistem de învăţământ a fost și este o prioritate deoarece oferă șansa elevilor înscriși să-și consolideze cunoștinţele practice într-un mediu real de muncă, oferit de companiile alături de care avem parteneriate”, a spus Mirela Hanea, directorul Colegiului Tehnic “Independența” Sibiu.

Prezent la conferință, prof. Gheorghe Bârză, inspector școlar adjunct, a subliniat, la rândul său, rolul învățământului profesional dual în Sibiu și a felicitat compania Continental pentru implicarea în dezvoltarea tinerilor.

 

Planuri de viitor

 

În perioada următoare, reprezentantii companiei vor aborda peste 80 de şcoli generale din județ și nu numai și se vor întâlni cu părinții și elevii pentru a le prezenta conceptul și beneficiile învățământului profesional dual.

Înscrierile pentru clasa "Continental" vor avea loc în zilele de 15, 18 și 19 iunie 2018, iar cei interesați pot solicita mai multe detalii la numărul de telefon *4000 sau la 0269-221806 ori la adresa de email scoala.duala@continental-corporation.com.

 

Cifre

Potrivit lui Oswald Kolb, directorul general al Continental Sibiu, compania din orașul de pe Cibin a investit peste 320 de milioane de euro din 2003 până în prezent. La Sibiu sunt produse anual în jur de 33 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

FOTO: Răzvan NEGRU

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia