Tribuna
Colegiul Tehnic "Cibinium", partener într-un proiect despre integrarea persoanelor cu dizabilități în viața socială
Colegiul Tehnic
Colegiul Tehnic "Cibinium" este partener în cadrul unui proiect ce vizează integrarea persoanelor cu dizabilități în viața socială.


Țările partenere în acest proiect sunt Franța (cu două școli) – coordonatorul proiectului, Polonia (cu două școli), Grecia (o școală) și România (o școală). De la fiecare școală participă câte șase elevi și trei profesori. Tema proiectului este integrarea persoanelor cu handicap în viața socială și acceptarea lor de către cei din jur.
Prima mobilitate s-a desfășurat la Paris în perioada 7 – 15 decembrie 2018, când au participat șase elevi și trei profesori. Deoarece proiectul se adresează elevilor cu handicap, din grup au făcut parte trei elevi cu handicap ușor, trei elevi însoțitori și trei profesori.
Activitățile s-au desfășurat la Liceul Profesional "Galilée" din Paris și au cuprins două ateliere de teatru, având ca temă integrarea și acceptarea persoanelor cu handicap în viața socială, un atelier de pictură și un atelier de clovni.
Reprezentanții elevilor din fiecare țară au dat și un interviu la Radio France despre activitățile cuprinse în proiect.
"La CDI-ul liceului a avut loc o întâlnire între elevii și cadrele didactice care au făcut parte din proiect și sportivi francezi cu handicap locomotor, medaliați la Jocurile Paralimpice din Franța și Europa. În timpul vizitei la Paris, elevii și profesorii participanți la proiect au vizitat și Muzeul "Luvru", Muzeul "Orsay", Catedrala Notre – Dame, Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Bulevardul Champs Élysées, Basilica Sacré – Coeur, Palatul Versailles, Palatul Royal, Hotelul Invalizilor, Piața Concorde, Turnul Montparnasse etc", spune prof. dr. Mona Constanța Ciubotaru. directorul Colegiului Tehnic "Cibinium".
Următoarea întâlnire va fi în perioada 19 – 25 mai, la Sibiu, unde Colegiul Tehnic "Cibinium" va fi gazdă.
Colegiul sibian este partener al Proiectului de Parteneriat de schimb interșcolar în cadrul Programului ERASMUS +, denumit HITMOB – 4R, cu numărul de referință 2018 – 1 – FR01 – KA229 – 048363_4.


comentarii
1 comentarii

Frumos! Dar fetele se mai bat pt. baieti? ca pt. carti sigur nu se bat!
25.03.2019 22:07
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia