Tribuna
Colegiul Național Octavian Goga Sibiu și Școala Gimnazială din Racovița, cursuri exclusiv online
Sorana MAIER
2077 vizualizari
Colegiul Național Octavian Goga Sibiu și Școala Gimnazială din Racovița, cursuri exclusiv online

Două școli din județul Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, unul dintre cele mai mari licee din municipiu, și Școala Gimnazială Racovița, ciclul gimnazial, urmează cursurile exclusiv online după ce au fost confirmate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în rândul elevilor și al profesorilor.

Potrivit datelor furnizate vineri de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, sunt 13 persoane depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate, dintre care nouă elevi de la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, două cadre didactice de la grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Turnu Roșu și Școala Gimnazială Racovița și două persoane angajate ca personal nedidactic de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu și Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu. 281 de persoane sunt carantinate sau izolate, respectiv 254 elevi, 17 cadre didactice, 5 personal didactic auxiliar și 5 personal nedidactic.

299 de unități de învățământ din județul Sibiu sunt în Scenariul 1 ceea ce presupune participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară – mai puțin cu 3 unități de învățământ față de ziua precedentă.

În 36 de unități de învățământ este aplicat Scenariul 2 (S2) care presupune participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Aici sunt mai mult cu 3 unități de învățământ față de raportarea precedentă.

În comparație cu datele oferite joi, s-a modificat numărul persoanelor carantinate/izolate (a crescut cu 26 elevi, 1 cadru didactic și 2 cadre didactice auxiliare), în total fiind 281 persoane (față de 252 în 08.10.2020), potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

           

 

 






comentarii
1 comentarii

Vai de cozonacul lor!
09.10.2020 16:21
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA