Tribuna
Colegiul Medicilor Veterinari se plânge de întârzierea promulgării Legii privind organizarea activităţii sanitar-veterinare din România.
Colegiul Medicilor Veterinari se plânge de întârzierea promulgării Legii privind organizarea activităţii sanitar-veterinare din România.
© Pixabay.com

"Pentru ca activitatea sanitară veterinară să-şi realizeze menirea la cele mai eficiente cote se impune ca organizarea şi funcţionarea profesiei de medic veterinar să fie bine definită în acte normative emise de autoritatea statului respectiv Parlamentul României", transmite Colegiul Medicilor Veterinari filiala Sibiu, într-un comunicat.

Se mai precizează că, „în anul 2018 un grup de parlamentari din grupurile: PSD, PNL, PMP, UDMR, ALDE, USR şi PRO ROMANIA, înţelegând situaţia gravă a serviciilor medicale veterinare din mediul rural, au iniţiat un proiect de lege pentru modificarea şi completarea O.G. 42/2004, privind organizarea activităţii sanitar-veterinare din România. Proiectul de lege a fost adoptat cu amendamente, de către plenul Camerei Deputaţilor cu 211 voturi. Din păcate, Preşedintele României a retrimis în data de 5 iulie 2019 legea pentru reexaminare către Parlamentul României.

Această lege este vitală din următoarele considerente: asigură un control mai bun al bolilor la animale de către medicii veterinari de liberă practică; asigură proprietarilor de animale garanţia asistenţei de specialitate în cadrul unui program de lucru cu publicul de 8 ore/zi,
asigură o conştientizare şi consiliere a proprietarilor de animale privind cerinţele de biosecuriate a exploataţiilor, a normelor de bunăstare pentru animale; asigură o stabilitate financiară a medicilor veterinari din mediul rural şi o creştere a atractivităţii pentru medicii veterinari tineri, contribuie la reducerea exodului de medici veterinari către alte ţări,
evită conflictul de interese al medicilor veterinari în cazul certificării stării de sănătate a animalelor; asigură o supraveghere epidemiologică eficientă a întregului teritoriu al ţării şi a spaţiului european.
 
Medicii veterinari care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul ţării noastre solicită ca toţi factorii implicaţi, din zona socială, economică şi politică, să susţină pentru ca Parlamentul României să adopte din nou legea pentru modificarea O.G. 42/2004 în forma adoptată anterior, act esenţial pentru ca profesia noastră să-şi realizeze ţinta finală, apărarea sănătăţii animalelor şi a sănătăţii publice", se mai spune în comunicat.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia