Tribuna
Colectarea selectivă începe la 1 noiembrie. Cu o perioadă de acomodare și fără pubele pentru toată lumea
Sorana MAIER
4807 vizualizari
Colectarea selectivă începe la 1 noiembrie. Cu o perioadă de acomodare și fără pubele pentru toată lumea
Asociația ADI Eco Sibiu a prezentat miercuri, în Piața Mare, noul sistem de colectare selectivă a deșeurilor, cu mașinile de colectare, cu pubelele și cu pliante de informare. Foarte puțini sibieni au fost însă prezenți, din cauza ploii. Directorul ADI Eco, Claudia Iordănescu, spune că va începe colectarea selectivă la 1 noiembrie, dar cu o perioadă de acomodare, iar sibienii din zonele construite după anul 2008, încă nu au pubele, fiindcă nu au fost prinși în proiect, dar se va găsi o soluție.

Sibienii vor începe, la 1 noiembrie, sistemul de colectare selectivă a deșeurilor, aproape fiecare locuință primind deja europubelele pentru deșeuri de diferite categorii.
Va fi o perioadă de acomodare la început, iar apoi, cei care nu vor pune deșeurile corect în pubele vor rămâne cu ele neridicate. La blocuri se vor monta camere video pentru a-i putea depista pe cei care nu selectează deșeurile.
Au apărut și probleme în acrtierele noi, care nu existau în 2008, la scrierea proiectului și nefiind cuprinse în proiect nu există pubele prevăzute pentru ele.

  • Există zonele noi care în acest moment nu sunt acoperite, zone care nu au fost prinse la scrierea proiectului, la dimensionarea acestui proiect, dar vă promitem că nimeni nu va rămâne fără pubele, se vor face eforturi și vom găsi modalitatea de finanțare pentru a cumpăra pubele, ori noi, ori operatorul, pentru ca toată lumea să fie mulțumită”, a declarat Claudia Iordănescu, irectorul Asociației Adi Eco, care gestionează proiectul de management integrat al deșeurilor în județul Sibiu.

Directorul spune că în acest moment se face o situație a celor care nu au fost cuprinși în proiect, pentru că astfel de cazuri nu sunt doar în Sibiu, ci și în Șelimbăr, în Șura Mică, în zonele nou construite.

  • La sfârșitul distribuției vedem ce vor rămâne din cele cumpărate pentru municipiul Sibiu, le vom distribui pe acelea după care vom cumpăra diferența și vor fi dotate toate zonele cu containere”, a mai spus Iordănescu.

Ea spune că începe colectarea la 1 noiembrie.

  • Începe colectarea la 1 noiembrie, care dacă va fi o perioadă de tranziție pentur că nu va fi de la început sută la sută colectare selectivă, sperăm că cei care au primit eurocontainere, europubele vor face colectare selectivă, în zonele unde nu s-a putut dota, vom colecta și acolo”, a mai spus Iordănescu.

Campanii pentru deșeurile voluminoase și pentru moloz

ADI Eco spune că vor exista campanii pentru colectare deșeurilor voluminoase, de genul mobilierului, campanii trimestriale, care vor fi anunțate în timp.
În afara acestor campanii, cei care vor să arunce ceva voluminos rapid, pot face o solicitare la dispeceratul SC Soma, societatea care se ocupă cu colectarea, și aceste deșeuri vor fi ridicate contracost.
În ceea ce privește resturile din construcții, molozul, acestea nu sunt incluse în taxa de salubritate și vor fi colectate doar pe bază de comandă și contracost.
Daniela Câmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, Răzvan Pop, viceprimarul municipiului Sibiu, primari ai localităţilor din jurul Sibiului au participat miercuri, în Piaţa Mare, la acţiunea de promovare a sistemului de colectare selectivă a deşeurilor.







comentarii
3 comentarii

din pacate o problema majora nu va fi rezolvata. Romanul nu va plati niciodata un transport special pentru molozul sau mobila lui veche. Daca nu il prinde nimeni sa-l arda cu o amenda va continua sa arunce toate celea langa/in containerele de la zonele de blocuri "la ceas de seara". Sper sa se faca si ceva demersuri in directia asta altfel totul va fi in zadar. Chiar azi la noi la containere au aparut gramezi de crengi taiate de unul din gospodarii de la casele din apropiere...
...
26.10.2016 16:08
Pe strada Intrarea Siretului nu se mai aduna gunoaiele de vreo 2-3 luni. S-a adunat o gramada de gunoaie de toate felurile. Cum vor fi colectate ?
Nicu S
27.10.2016 15:21
Pe strada Intrarea Siretului nu se mai aduna gunoaiele de vreo 2-3 luni. S-a adunat o gramada de gunoaie de toate felurile. Cum vor fi colectate ?
Nicu S
27.10.2016 15:21
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA