Tribuna
COD GALBEN de averse joi, până la ora 21. Vreme ploioasă până sâmbătă seara
COD GALBEN de averse joi, până la ora 21. Vreme ploioasă până sâmbătă seara
© pixabay.com
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de Cod Galben pentru Transilvania, Oltenia şi sudul Banatului, pentru seara zilei de joi, până la ora 21.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de Cod Galben pentru Transilvania, Oltenia şi sudul Banatului, pentru seara zilei de joi, până la ora 21. Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată şi cantități de apă însemnate. Vor fi averse în Oltenia, sudul Banatului, Transilvania, local în Moldova, precum și în zonele de munte, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. Îndeosebi în centrul și în nord-estul țării aversele vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici.

Vremea instabilă va persista însă până în 16 iunie, ora 21, conform unei informări meteorologice a ANM. Astfel, în noaptea de joi spre vineri (14/15 iunie) va continua să plouă în sudul Banatului și în Oltenia, unde se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp. Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia