Tribuna
PNL
Clubul Lions Brukenthal Sibiu – sprijin consistent pentru grădiniţe
Vasile ANTIPA
1004 vizualizari
Clubul Lions Brukenthal Sibiu – sprijin consistent pentru grădiniţe
Unităţile din Metiş, Chirpăr şi Retiş au fost vizitate joi dimineaţa de membrii clubului sibian. Aceştia nu au venit cu mâinile goale, ci cu o serie de materiale sau aparate necesare desfăşurării în bune condiţii a procesului educaţional. Cei mici au primit o mulţime de cadouri din partea membrilor Clubului Lions Brukenthal Sibiu.
Bucurie imensă şi sinceră pentru copiii grădiniţelor din Metiş, Chirpăr şi Retiş. Joi dimineaţa, o parte din membrii Clubului Lions Brukenthal Sibiu s-au deplasat la grădiniţele din cele 3 localităţi pentru a le aduce copiilor o mică bucurie în preajma sărbătorilor. Şi asta nu a fost totul. Oamenii cu inimi generoase „de la judeţ” au identificat şi o serie de alte probleme ale celor 3 localităţi destul de izolate, astfel încât pe lângă tradiţionalele dulciuri, grădiniţele au fost dotate şi cu materiale didactice, calculatoare, mochete şi în general, tot ceea ce este necesar pentru buna funcţionare a grădiniţelor. „Ne-am gândit ca la acest sfârşit de an să ne îndreptăm atenţia spre copii şi în primul rând spre copiii din grădiniţe. Am ales intenţionat copii din grădiniţele situate în localităţi situate la marginea judeţului sau acolo unde se ajunge mai greu. Sperăm ca şi în continuare să ne îndreptăm atenţia tot spre cei defavorizaţi şi pot să vă spun că vomm continua până la sfârşitul acestui an cu acţiuni în Sibiu, unde vom acorda sprijin unor familii care se confruntă cu greutăţi şi care la sfârşit de an au nevoie de ajutor”, ne-a spus Ştefan Giurgiu, preşedintele-fondator al clubului Lions Brukenthal Sibiu.
La rândul vău, vicepreşedintele Clubului Lions Brukenthal Sibiu a insistat foarte mult pe sprijinirea unităţilor în vederea realizării unor investiţii de o mai mare anvergură. Primul rezultat concret a fost înregistrat la grădiniţa din Metiş, care dispune de apă curentă în acest moment, graţie sprijinului consistent al clubului sibian. „Pentru că se apropie sfârşitul anului, ne-am propus să aducem unele ajutoare, dar nu sub forma celebrelor pungi cu dulciuri şi fructe, ci a sprijinirii unor unităţi pentru realizarea unor lucruri de o mai mare anvergură. Aici ne-am orientat, fără să supăr pe cineva sau să jignesc, spre localităţile ceva mai defavorizate din judeţul Sibiu şi am ales la ora asta 3 comunităţi, respectic Metiş, Chirpăr şi Retiş. În acest localităţi am constatat că grădiniţele sunt mai puţin dotate şi am decis să ne impicăm pentru realizarea unor lucruri absolut necesare. Spre exemplu, aici la Metiş am reuşit introducerea apei curente în grădiniţă, ceea ce credem noi, este un lucru foarte important. În alte părţi vom duce calculatoare, frigidere, mochete şi tot ceea ce este necesar pentru o asemenea unitate. Evident, nu te poţi prezenta fără o pungă cu dulciuri pentru cei mici”, ne-a spus Robert Blaj, vicepreşedintele Clubului Lins Brukenthal Sibiu.
Cu greu poate fi explicată în cuvinte bucuria cadrelor didactice, dar mai ales a copiilor, când au văzut darurile care le-au fost aduse de membrii Lions Brukenthal Sibiu. „Ceea ce se întâmplă astăzi este un lucru foarte mare, pentru că noi până în acest moment nu am mai avut asemenea ajutoare. La grădiniţă sunt copii de condiţie modestă şi ne bucurăm foarte mult de faptul că cineva s-a gândit şi la satele mai defavorizate unde ştiţi foarte bine, lumea nu se prea interesează de noi”, ne-a spus Alina Hila, institutor în cadrul şcolii generale din satul Metiş.
Printre membrii Clubului Lions Brukenthal Sibiu se numără Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean, Robert Blaj, directorul Direcţiei Silvice, Ioan Deac, directorul Compa, Gheorghe Barbu, directorul Schuster Ecologic, Răzvan Marcu, realizator Antena 1 Sibiu, Vasile Ştefănuţă, manager Panalim Cisnădie, Paul Jurgen Porr, şef de secţie la Spitalul Judeţean Sibiu şi Rodica Miclea, prorector al Universităţii „Lucian Blaga”. Lor li se alătură o mulţime de alte personalităţi ale oraşului, de la profesori universitari la medici, manageri, procurori sau avocaţi.
comentarii
1 comentarii

cam multe secte prin Sibiu...
lol
04.12.2008 16:25
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia