Tribuna
Clasa a III-a A de la „Regele Ferdinand” a făcut salată de fructe la școală
Ana Maria MĂTUŞOIU
3528 vizualizari
Clasa a III-a A de la „Regele Ferdinand” a făcut salată de fructe la școală

Elevii clasei a III-a A de la Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” au avut parte de o zi specială miercuri, când au trebuit să facă salată de fructe la clasă, împreună cu învățătoarea Mariana Toader. De la 8 dimineața s-au apucat copiii de ales fructele, pe care apoi le-au tăiat și le-au aranjat frumos, ornamentându-și platourile cu frișcă și umbreluțe. La final, s-au înfruptat din bunătăți și au primit premii pentru preparatele lor.  

Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului „Încurajarea consumului de fructe și legume în școli”, organizat de Consiliul Județean Sibiu în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. „29 de unități de învățământ din județ sunt implicate în acest proiect, printre care și Școala Gimnazială „Regele Ferdinand”, care a dedicat ziua de miercuri, 17 mai, fructelor”, a spus învățătoarea celor mici, Mariana Toader.  

Copiii au ales opt fructe pentru salată

Copiii s-au apucat de treabă încă de la ora 8. Au început prin a alege opt fructe, folosind pentru salată căpșuni, rodii, portocale, kiwi, pere, banane, ananas și mango. Elevii au desenat fructele și au căutat curiozități despre ele, după care și-au lipit afișele pe tabla de scris din clasă. A urmat, apoi, partea în care copiii s-au transformat în mici bucătari, pregătind deserturi delicioase din fructe. Cei mici au spălat fructele alese, le-au tăiat și abia apoi a început partea cea mai dificilă, cea de aranjat și ornamentat.

Deși au lucrat câteva ore bune, copiii au spus că au avut parte de o activitate interesantă și își doresc să mai aibă parte de astfel de acțiuni la școală. „Am făcut o salată de fructe cu frișcă, după care am făcut și un platou micuț. A fost distractiv și mă bucur că facem astfel de activități în clasă. Mi-ar plăcea să facem mereu”, a spus Andrei.

FOTO: RĂZVAN NEGRU

La rândul lui, Titus a aranjat cu mult entuziasm fructele. „Am făcut o salată de fructe și un platou. A fost și greu, și ușor, dar sunt sigur că sunt gustoase”, a spus Titus. Ștefania Maria a fost în echipă cu Titus și spune că i-a plăcut să lucreze cot la cot cu colegul ei. „Mi-a plăcut mai ales când am făcut salata, a trebuit să o aranjăm într-un păhărel. Am ornamentat-o cu frișcă și am pus și o umbreluță”, a spus Ștefania. Și Daria a spus că procesul de aranjare a fost complicat, dar s-a descurcat și la final a fost mândră de platoul ei. „Am făcut un platou foarte colorat, cu frișcă și a fost destul de complicat. A trebuit să tai foarte multe fructe și să le aranjez, dar până la urmă m-am descurcat”, a spus Daria. 

După ce și-au degustat preparatele, elevii au primit diplome de participare, stilouri, acuarele, cărticele de bucate și ABC-ul plantelor. 

Săptămâna aceasta este plină de activități pentru elevii Școlii Gimnaziale „Regele Ferdinan” întrucât se desfășoară și „Școala Altfel”. Potrivit directorului școlii, prof. Mihai Frâncu, elevii au mers în excursii la Sighișoara, la Alba Iulia, la Peștera Muierii și urmează să mai ajungă la Peștera Urșilor și în Maramureș. De asemenea, au mers și la Centrul Chinologic din Sibiu. 


comentarii
1 comentarii

Si asta e subiect de stire, de ziar judetean??? Nici in revista scolii din Adunatii Copaceni nu se publica asa ceva! Vai de el jurnalism!
gigi contra
18.05.2017 21:24
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia