Tribuna
PNL
Ciucă despre "conservarea" centralelor pe cărbune: "fac parte din planul de restructurare"
Ciucă despre
© gov.ro

Întrebat ce înseamnă "Intrarea în conservare" a termocentralor de la Rovinari şi Turceni, când se va terrece şic e se va întâmpla cu cei aproximativ 3.000 de angajați ai acestora, premierul Ciucă a răspuns că "Este vorba de două grupuri de la cele două centrale și ele fac parte din planul de restructurare a Companiei Energetice Oltenia. În momentul în care a început criza energetică, o dată cu punerea în aplicare a planului de restructurare, a fost nevoie să venim cu o hotărâre de guvern și să prelungim perioada de funcționare a grupurilor, pentru a putea să depășim iarna 2022-2023 și totodată, să venim în sprijinul Republicii Moldova, care, așa cum bine știți, în luna decembrie a avut nevoie de energie electrică, iar România a asigurat 80% din necesar, din producția proprie". 
"Ca atare, în acest moment, o dată ce pe cererea de plată numărul doi intră și jaloanele de îndeplinire a planului de restructurare a Companiei Energetice Oltenia, a fost nevoie să venim astăzi cu o decizie prin care hotărârea de guvern, care asigura funcționarea celor două grupuri până în luna octombrie, să își reducă timpul de funcționare până în luna iunie și ulterior, să intre în conservare. Discuțiile pe care le-am avut și rapoartele pe care le-am primit legate de ceea ce urmează să se întâmple cu angajații companiei a rezultat foarte clar că nu se pune problema ca oamenii să își piardă slujba. Vor rămâne în continuare angajați ai companiei, pentru că se va face transferuri către celelalte grupuri care funcționează, pe de o parte. Oricum, la nivelul companiei este deficit de personal și în felul acesta nimeni nu va rămâne fără slujbă", a spus Ciucă. 


comentarii
1 comentarii

Ce conservare bai nenorocitule? Germania a deschis minele. Franta la fel. Voi le inchideti, slugoi fatarnici si mincinosi. Sta-v-ar progresismul in gat, gunoaie mizerabile ce sunteti si "incalzirea globala" la fel. Ciuca si maciuca voastra de tradatori si vanzatori de tara.
Ciuca si Maciuca
16.03.2023 21:34
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica