Tribuna
Jidvei
FOTO: Muniția de lângă școală: pirotehniștii au ridicat sute de cartușe și o grenadă de pe strada Nicolae Iorga
FOTO: Muniția de lângă școală: pirotehniștii au ridicat sute de cartușe și o grenadă de pe strada Nicolae Iorga

O zonă din municipiul Sibiu, aflată lângă Școala nr. 6, situată pe strada Nicolae Iorga, a fost, luni, un adevărat „câmp de bătălie”. Nu s-au înfruntat forțe inamice, a fost, însă, muniție cât pentru o zi de luptă.

Descoperirea a fost făcută de un muncitor care lucra la o anexă ce se va construi în apropierea Școlii nr. 6. Acesta, speriat, a sunat la 112. S-a creat un câmp de verificare, în care nu au avut voie să intre decât specialiștii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu și de la Poliția Sibiu.

După ce au verificat centimetru cu centimetru, echipa pirotehnică a ISU Sibiu a ridicat sute de elemente de muniție rămasă neexplodată. Cel mai probabil, aceasta provine dintr-o conflagrație mondială, din bătălii ce au avut loc pe teritoriul orașului.

„Au fost ridicate  aproximativ 200 de cartușe de infanterie calibru 7,65 mm, aproximativ 50 de tuburi goale de cartușe și o bucată dintr-o grenadă”, a spus Cristina Criveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță și urmează să fie, ulterior, distrusă.

 

Apelul specialiștilor către sibieni

 

Pentru că există posibilitatea ca și alte persoane să descopere elemente de muniție, despre care nu se știe dacă este sau nu activă, specialiștii ISU Sibiu fac un apel ferm: „Sunați imediat la numărul de urgență 112 și îndepărtați-vă de locul în care le-ați găsit”.

De asemenea, trebuie îndepărtați copiii și  animalele și anunțați trecătorii până la venirea pompierilor. Muniția neexplodată nu trebuie atinsă pentru că pot fi produse, astfel, adevărate tragedii.

Foto:Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia