Tribuna
PNL
Ciorbă de paparadă, chisătură pe pâine şi prăjitură cu scorţişoară de pe Valea Târnavelor, în Muzeul ASTRA
Ciorbă de paparadă, chisătură pe pâine şi prăjitură cu scorţişoară de pe Valea Târnavelor, în Muzeul ASTRA
Duminică, în Muzeul din Dumbrava Sibiului, comunităţile din Şeica Mică şi Şeica Mare vor prezenta tradiţiile şi cultura gastronomică de pe Valea Târnavelor. Evenimentul se desfăşoară în cadrul programului "Târgul de ţară", sub egida "Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019".


Acesta este cel de-al patrulea eveniment din anul 2019 desfăşurat în cadrul proiectului "Târgul de ţară".
La "Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor" vor participa membri ai comunităţilor din Șeica Mică și Șeica Mare.
Manifestarea care va avea loc între orele 10 - 16, la Târgul de Ţară din Muzeul în Aer Liber. Acțiunea face parte din seria de evenimente prin care Muzeul ASTRA își propune să promoveze și să susțină produsele și cultura gastronomică din satul românesc.
"Comunitățile din Șeica Mică și Șeica Mare se află în centrul atenției noastre, pentru a reliefa tradiția culinară, prin pregătirea de mâncăruri și produse tradiționale, dar și prin prezentarea de obiceiuri și dansuri specifice zonei. De aici vor veni gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori, toți hotărâți să își arate cât mai bine priceperea în a face lucruri frumoase, plăcute sau gustoase. Producătorii veniți din Șeica Mică, alături de producătorii permanenți ai Muzeului ASTRA, vor comercializa legume, produse din lapte și carne de oaie, produse apicole, siropuri, pâine de casă și prăjituri tradiționale”, a spus Raluca Iliuț, muzeograf al Muzeului ASTRA.
Printre rețetele tradiționale pe care le vor găti "socăcițele" din Șeica Mică, duminică, la Târgul de Ţară, se numără ciorba de paparadă, chisătura pe pâine, ardeiul umplut și prăjitura cu scorțișoară. De asemenea, grupul școlar din Șeica Mică și Ansamblul Folcloric "Florile Visei" din Șeica Mare vor face demonstrații de dansuri populare, iar elevii școlii din Șeica Mică vor organiza un atelier de pictat cahle. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia