Tribuna
Ciobanul căutat cu inteligența artificială, găsit mort
Laura BUCIU
2825 vizualizari
Ciobanul căutat cu inteligența artificială, găsit mort

Ciobanul căutat de sâmbătă și pentru care s-a pus în aplicare și sistemul de inteligență artificială a fost găsit decedat în extravilanul localității Șelimbăr, în zona La Troiță.

Potrivit reprezentanților Poliției Sibiu, cadavrul bărbatului de 71 de ani a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Sibiu pentru realizarea autopsiei în vederea stabilirii cauzelor decesului.

Până în prezent nu sunt suspiciuni cu privire la circumstanțele în care bărbatul a decedat.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr.

 

Căutat cu sistem unic în Europa

 

Pentru căutarea bărbatului din Sibiu, a fost activat Centrul Național de analiză date Salvamont-Vodafone, pentru a analiză imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontiștii sibieni solicitați că resursă de sprijin de către Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu.

Practic, în acest fel, specialiștii Salvamont care operează în Centrul Național de Analiză Date ar fi putut prelua și procesa imaginile transmise din Sibiu într-un program bazat pe înalta tehnologie și inteligență artificială, program ce permite analiză a sute de fotograme în câteva minute și oferă salvatorilor informații importante pentru acțiunea de căutare. Centrul național de analiză a datelor Salvamont Vodafone a fost inaugurat în data de 8 aprilie, la Târgu Jiu, și este operat de specialiști din cadrul Serviciului Public Salvamont al Consiliului Județean Gorj și este unic în Europa prin acoperirea națională pe care o asigura în analiză de fotograme.  Programul a fost implementat de Salvamont și Vodafone România în colaborare cu Consiliul Județean Gorj și Serviciul Salvamont Gorj.

 


comentarii
2 comentarii

Inca o dovada ca inteligenta poate ucide :)
miorita
10.08.2022 06:35
daca baga in ei orice li se spune, apoi se mira ca mor subit !
10.08.2022 10:43
Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA