Tribuna
Comunicat de presa
„Cine tace trăiește”. Liderii celei mai importante grupări de traficanți de droguri, condamnați: 44 ani de ani pentru 11 inculpați. Liderul grupării l-a ucis pe tânărul din Terezian, martor în dosar
„Cine tace trăiește”. Liderii celei mai importante grupări de traficanți de droguri, condamnați: 44 ani de ani pentru 11 inculpați. Liderul grupării l-a ucis pe tânărul din Terezian, martor în dosar

În perioada 2016 – 2018 a acționat, în Sibiu, cea mai importantă grupare de trafic de droguri din județ, formată din 21 de persoane. În 2021, au fost condamnați 11 dintre ei, pedepsele lor însumând 44 de ani de închisoare. Alți șapte au fost condamnați la peste 12 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, iar două persoane au primit amendă penală.

De asemenea, un bărbat a primit închisoare cu executare, dar instanța a constatat că acesta a executat pedeapsa aplicată în arest preventiv. În total ar fi 57 de ani de închisoare, potrivit ziare.com.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia au efectuat, în 11 iulie 2018, un număr de 24 de percheziții în județul Sibiu (20 de percheziții) și în municipiul Cluj-Napoca (4 percheziții), într-o actiune care a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic internațional de droguri de risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Lideri inspirați din filme cu gangsteri


Potrivit rechizitoriului, începând cu anul 2016, la nivelul județului Sibiu s-a constituit o grupare infracțională ce l-a avut ca inițiator  pe Avram Robert Gabriel zis „Robi”, cunoscut și anterior cu preocupări pe linia traficului de substanțe cu efect psihoactiv, grupare ce avea ca scop traficul de substanțe stupefiante și acapararea „pieței” de etnobotanice din municipiul Sibiu. Acesta încerca să se „ghideze” inclusiv după principii ale mafiei, printre care și binecunoscutul „motto” al acesteia: „Cine tace trăiește"/„Chi tace campa", pe care îl avea trecut la profilul de facebook ce-l folosea în mod curent și pe care și l-a tatuat în partea stângă a pieptului.
Acesta se află in Penitenciarul Deva, în arest preventiv, după ce a ucis în septembrie 2020 un fost prieten al său, de 28 de ani, martor în dosarul de trafic de droguri.

Roby scăpase de o pedeapsă anterioară și era plasat în arest la domiciliu. A plecat de acasă și l-a omorât pe Santo Mihai Dan, după ce l-a înjunghiat cu cuțitul în zona inimii. Dosarul de omor este pe rolul Tribunalului Sibiu.
Robi era cunoscut în rândul consumatorilor de pe raza municipiului Sibiu ca fiind unul dintre principalii dealeri de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Este cunoscut, de asemenea, cu accese de violență fizică deosebita, folosind în special cuțitul, accese de violență îndreptate atât împotriva consumatorilor sau altor dealeri de substanțe stupefiante, dar și împotriva altor persoane cu care nu avea legătură pe aceasta linie a traficului de droguri, totul la adăpostul faptului ca face parte dintr-un grup infracțional.

 

Pedepsele definitive aplicate de Curtea de Apel Alba Iulia


Canciu Sorin Constantin - 13 ani, 5 luni și 7 zile de închisoare
Avram Robert Gabriel - 6 ani, 3 luni și 10 zile de închisoare
Ștef Alexandru - 4 ani și 2 luni de închisoare
Vescan Răzvan - 4 ani, 2 luni și 23 de zile de închisoare
Turcman Robert Ionuț - 5 ani și 2 luni de închisoare
Olaru Avi Oliver - 2 ani și 11 luni de închisoare
Mirea Adrian - 2 ani de închisoare
Constantin Daniel - 2 ani și 10 luni închisoare
Ghizășan Ioan Marian - 2 ani 6 luni și 187 zile închisoare
Hanzi Andrei Cristian - 1 an, 2 luni și 20 zile închisoare
Kiss Adrian Iulian - 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare
Dinescu Alexandru Gheorghe - 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare
Bucur Constantin Cosmin - 1 an si ș luni închisoare cu suspendare
Buteata Anamaria Rozalia - 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare
Muscă Ioan Teodor - 1 an de iînchisoare cu suspendare
Niță Florin - 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare
Nonu Anton Jr - 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare
Moldovan Alexandru Raul - 1 an și 4 luni închisoare (pedeapsă executată în arest preventiv)
Duță Denisa - măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o durată de 2 ani
Bogdan Ilie Adrian - 3.600 lei amendă penală
Nemeș Ștefania - 3.600 lei amendă penală.

comentarii
6 comentarii

asta da justie ... de ce nu se inspira si justitia din " filme cu gansteri " ?!
un om
21.04.2021 15:04
6 ani pt crima ? Nu va mai faceti bine
Bruce Wayne
21.04.2021 16:09
6 ani de inchisoare pentru trafic de droguri. Inca nu a primit condamnarea pentru crima.
.
21.04.2021 20:43
Ce va mai plac povestile si filmele. Voi presa , astia care exagerati cu stirile bomba, creati falsii infractori. Care in fapt sunt niste drogati marunti care au curaj doar cand sunt in stare de sevraj.
Un cunoscator
23.04.2021 07:28
Niste terchea-berchea rupti in c_r, au devenit peste noapte "Liderii celei mai importante grupări de traficanți de droguri" ... chiar nu mai exista deontologie in meseria de reporter?
un cititor
23.04.2021 08:26
scapa rapid,da de pe lista lipseste cuplul iorica toma si lucica pugn de fer de pe ratiu
24.04.2021 13:30
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia