Tribuna
Cindrea: "Piaţa Ţărănească este un brand al Sibiului acum"
Andra MARINESCU
1887 vizualizari
Cindrea:
Fix acum doi ani, pe 1 septembrie 2012, era sărbătoare în faţa Sălii Transilvania. Atunci s-a inaugurat Piaţa Ţărănească, care număra circa 50 de producători agricoli ce au venit, pentru prima oară, în acea zi de sâmbătă, să îşi vândă produsele preparate acasă. În acest weekend, s-au aniversat cei doi ani, alături de cei 277 pe care îi numără în prezent piaţa. La eveniment au fost prezenţi Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Banciu, vicepreşedinte al CJ Sibiu, Georgeta Purima, directorul Camerei Agricole a judeţului Sibiu, şi Victor Cornea, directorul Sălii Transilvania. Aceştia au înmânat comercianţilor diplome, în semn de recunoştinţă pentru păstrarea reţetelor tradiţionale, iar cumpărătorilor le-au oferit 20 de premii, prin tragere la sorţi.

Piaţa Ţărănească Transil­vania este considerată unică în Sibiu. Sâmbătă de sâm­bătă, ea oferă clienţilor produse care nu se mai găsesc în altă parte.



"Piaţa Transilvania a trecut examenul de maturitate"



Înfiinţarea Pieţei |ărăneşti Transilvania a fost privită ca un obiectiv prioritar al Consiliului Judeţean Sibiu, încă de la în­ceput. "Au trecut doi ani şi eu zic că Piaţa Transilvania a trecut examenul de maturitate. Este un brand al Sibiului acum. În urmă cu doi ani, când am început acest proiect ală­turi de Camera Agricolă şi cu Sala Transilvania, mulţi nu credeau în evoluţia pozitivă a pieţei. Ea a fost cerută în primul rând de producători şi este un proiect pe care l-am gândit încă de la instalarea mea la conducerea Consiliului Jude­ţean", a spus Ioan Cindrea, preşedintele CJ Sibiu. Tot acesta a adăugat că, sâmbătă se sâmbătă, circa 3.000 de sibieni vin să facă piaţa aici. Iniţial, aceasta urma să fie în­chisă în sezonul rece, dar, la ce­rerea producătorilor şi a con­sumatorilor, a rămas des­chisă. Ba mai mult, în perioa­da sărbătorilor de iarnă şi a sărbătorilor pascale ea este deschisă în fiecare zi. "Este cea mai importantă investiţie, pentru că e una făcută în oameni. E o investiţie mică din punct de vedere material, dar cu un impact extraordinar", a spus şi Ioan Banciu, vicepre­şedintele CJ Sibiu.



Surprize pentru clienţi



Aniversarea de sâmbătă a adus şi surprize pentru cum­părători. Astfel, 20 de oameni au primit, prin tragere la sorţi, coşuri cu produse de la pro­ducători, de la brânzeturi, la ţuică, prăjituri de casă şi miere de albine. Câştigătorii au fost anunţaţi de Georgeta Purima, directorul Camerei Agricole a judeţului Sibiu.  Ioan Cindrea le-a înmânat producătorilor diplome de participare, felici­tându-i şi dorindu-le cât mai mulţi ani în Piaţa Ţărănească.


 
Din tot judeţul



Cei care vând vin din diferite localităţi. Astfel, bat drumul din Răşinari, Poplaca, Gura Râu­lui, Sadu, Tălmaciu, Jina, Râu Sadului, ~ura Mare, Hamba, Alţâna, Mediaş, Hosman, Daia, Nou, Racoviţa, Slimnic, Ernea, Tilişca, Mohu, Ocna Sibiului, Răvăşel, Orlat, ~eica Mare, Cristian, Boiţa, Alămor, Marpod, Caşolţ, Mică­sasa, ~oroştin, Gusu, Cornăţel şi Nucet.  Fiecare producător are segmentul lui de clienți. De pildă, la Maria Ranf se face mereu coadă la pâinea coaptă pe vatră. Pentru a o face, nu doarme mai deloc cu câteva zile înainte, pregătind și mult iubitele lipii și prăjituri de toate felurile, acasă, la Alămor.



În octombrie, la Mediaş



Pentru că Piaţa Ţărănească din Sibiu a avut mare suc­ces în cei doi ani, Ioan Cindrea a hotărât să deschidă, în colaborare cu Sala Transil­va­nia şi Camera Agricolă a jude­ţului Sibiu, o astfel de pia­ţă şi în Mediaş, în faţa Pri­măriei. "Am vorbit cu primarul, cu domnul Neamţu, şi e de acord. O să se creeze o piaţă tot din-tr-o investiţie a Consi­liului Jude­­ţean. Am început demersurile şi sperăm ca în luna octom­brie să fie gata. Aşa, vom ajuta producătorii din zona de nord a judeţului, care, dacă ar veni în Sibiu, şi-ar suplimenta mult costurile, deoarece sunt şi 100 de km de parcurs. Va fi tot o piaţă liberă, fără taxe", a mai spus Ioan Cindrea.







comentarii
6 comentarii

10 vitrine, 10 mese, 10 umbrele...astea sunt realizarile lui Cindrea, un papagal care nu a realizat nimic in viata lui..., aaa am uitat, a intrat in posesia mai multor spatii comerciale, oare cum ? di ce bani le-a cumparat? dar cele administrate de Bota, ale cui sunt cu adevarat?...
stuto-camila
01.09.2014 10:17
Ziua recoltei trebuie facuta de la sine, prin traditie nu cu mare tam tam, comunisti astia ne cred chiar prosti, vorba lui ala 10 mese 10 vitrine niste umbrelute si gata am facut si noi ceva
iedu
01.09.2014 10:23
cam tiganie in piata asta...putea fi mult mai organizata...tipic PSD
un sibian
01.09.2014 14:13
asa este nu a facut nimic in frunte cu ponta jos comunistii votati iohanis
marian
01.09.2014 17:17
o fi brand.............
da parca junii si mocanita sibiu-agnita!!!!!!sint si mai brand
de mocanita nimeni-nimic,tacere ...................
dara
01.09.2014 22:13
acolo vrea si Cindrea sA vanda GOGOSILE PSD CARE SUNT CA SI PRODUSELE DIN PIATA CUMPARATE DIN SUPERMARKET.FALSE SI MINCINOASE
ben
01.09.2014 22:36
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA