Tribuna
Cinci străzi din Ocna Sibiului au intrat în plin șantier. 2020 vine cu o premieră în stațiunea cu lacuri sărate
Cinci străzi din Ocna Sibiului au intrat în plin șantier. 2020 vine cu o premieră în stațiunea cu lacuri sărate

Cinci străzi din Ocna Sibiului au intrat, după prima săptămână a lunii februarie, în febra lucrărilor de modernizare. Este vorba despre străzile Podului, Lacului, Sărăturii, Trecătoarei și Alămorului, care vor fi amenajate din temelii, printr-un proiect cu finanțare europeană, ce mai prevede modernizarea altor patru artere, amenajări peisagistice în zona turistică și modernizarea bazei sportive. Proiectul a cărui valoare totală se ridică la 4,5 milioane euro prevede modernizarea a nouă străzi, celor cinci aflate deja în lucru urmând să li se alăture pe parcurs și celelalte patru. Constructorul a decis demararea lucrărilor încă de la începutul lunii februarie, pentru că vremea a permis acest lucru, iar astfel există șanse mari ca investițiile să poată fi încheiate înainte de termenul fixat în contract. 

„În prezent se lucrează la cinci străzi, din care patru de pământ și una betonată, dar deteriorată după lucrările de introducere a rețelelor de apă și canalizare. Aici vor fi amenajate carosabilul, trotuarele, dar și iluminatul public, astfel că putem vorbi despre o îmbunătățire consistentă a infrastructurii rutiere. Același lucru se va întâmpla și pe restul de patru străzi, unde vor începe lucrările în viitorul apropiat. Țin să subliniez că peste tot există rețele de apă, canalizare și gaz și odată cu modernizarea acestor nouă artere intrăm într-o altă eră a infrastructurii stradale”, a explicat primarul orașului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu. 

 

Cel mai mare buget din istoria orașului

 

În 2020, Ocna Sibiului va avea un buget de 36,2 milioane lei, cel mai mare din istoria acestuia, o premieră pentru stațiunea cunoscută pentru lacurile sărate. 4,9 milioane lei reprezintă veniturile proprii, diferența de peste 31 milioane de lei provenind din proiecte pentru care administrația locală a obținut finanțare, atât din fonduri europene, cât și guvernamentale. „Avem în acest an cel mai mare buget din istoria Ocnei, iar acest lucru se datorează faptului că am obținut finanțare, împreună cu echipa din Primărie, pentru mai multe proiecte, care vor schimba fața orașului. Este vorba despre trei proiecte cu finanțare europeană și două din fonduri guvernamentale, pe care le-am câștigat prin eforturi mari, depuse de mine, alături de colegii din Primărie. Sunt mulțumit că am reușit să atragem o sumă mare din fonduri extrabugetare și că avem astfel posibilitatea să modernizăm orașul. Am spus mereu că singura politică pe care trebuie să o facem este binele cetățeanului și mă bucur că cei mai mulți dintre consilierii locali au înțeles acest lucru, fapt pentru care le mulțumesc. Recunosc, există și câțiva consilieri care se opun constant oricărei inițiative, culmea, ei nedepunând vreun proiect de hotărâre de la începutul legislaturii, dar când suma bunelor intenții depășește suma orgoliilor comunitatea are de câștigat. De-a lungul timpului, am inițiat personal peste 300 de hotărâri în Consiliul Local, acestea fiind adoptate de majoritatea consilierilor interesați cu adevărat de progresul orașului. Dacă azi putem vorbi despre peste 31 de milioane de lei pe care îi avem în bugetul local din fonduri extrabugetare este pentru că am înțeles să valorificăm orice sursă de finanțare, europeană sau guvernamentală. Nu a fost ușor, dar a meritat întregul efort, pentru că odată cu implementarea acestor proiecte, Ocna Sibiului va deveni un oraș modern, bine pus la punct”, a mai spus Predescu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia