Tribuna
PNL
Cină organizată într-un vagon al mocăniței de pe Valea Hârtibaciului
Andra MARINESCU
2518 vizualizari
Cină organizată într-un vagon al mocăniței de pe Valea Hârtibaciului
Sibienii și turiștii sunt invitați la o cină ca în secolul al XIX-lea, desfășurată într-un vagon al mocăniței de pe Valea Hârtibaciului. Potrivit organizatorilor, sunt disponibile zece locuri, iar mesenii vor trebui să liciteze pentru ele până în 15 august. Cina va avea loc pe 17 august.

"Când autoritățile îți interzic să mai organizezi trenuri, se nasc idei faine pentru a ține totuși spiritul mocăniței în viață și a strânge în continuare fonduri pentru proiect. O astfel de idee a fost a lui Ioan Bebeșelea - o cină licitată în noul (din 1880) vagon-salon al Mocăniței, cu mâncare gătită de același Chef Bebeșelea cu ingrediente din satele de pe traseul Mocăniței. Ne-a plăcut și am făcut, iar dacă vă place și vouă, licitați până în 15 august pentru unul din cele doar zece locuri", este mesajul Asociației "Prietenii Mocăniței".

Acțiunea, organizată în parteneriat cu un restaurant din Sibiu, este o strângere de fonduri pentru proiectul de revitalizare a mocăniței dintre Sibiu și Agnita. Proiectul își propune reparația și repunerea în circulație a cât mai multor kilometri de linie, dar și restaurarea vagoanelor și a locomotivelor originale, și este demarat și implementat exclusiv de către voluntari.

Asociația "Prietenii Mocăniței" este formată din voluntari care se ocupă, încă din anul 2008, de conservarea și restaurarea căii ferate înguste Sibiu - Agnita.

"Până acum am reparat șapte kilometri de linie, un vagon de călători, patru clădiri și organizăm ocazional trenuri de epocă cu o locomotivă cu abur închiriată. În prezent strângem fonduri pentru achiziționarea primei noastre locomotive, astfel încât să putem organiza mai des trenuri turistice. Unul dintre evenimentele campaniei de strângere de fonduri este și această cină în vagonul-salon al mocăniței", mai spun reprezentanții Asociației.

Detalii sunt disponibile pe https://www.32auctions.com/cinamocanita?fbclid=IwAR3gotwJfIiCqthmS4fZFxhsE2hTFAr_ah6ys6iw3YCjomoLC1eohLLb5aE.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia