Chef Nicolai Tand a gătit pentru 1.000 de copii din județul Sibiu și alți 500 din Brașov și Argeș

Acasa >

Articol

Cunoscutul bucătar Nicolai Tand a făcut câte trei feluri de mâncare pentru 1.000 de copii din Roșia și Cașolț. Meniurile au fost distribuite sâmbătă seara, în cadrul campaniei „O masă pentru 50.000 de suflete”, realizată de „Foodie Bucătarul” și „Plantăm speranță” cu sprijinul asociațiilor „Ajut, deci exist!” din Curtea de Argeș și „Savori de Roza” din Vurpăr, județul Sibiu.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Copiii, provenind din familii cu venituri reduse, au primit câte un pachet conținând ciorbă de legume, tocăniță de pui și cușcuș și, ca desert, o porție delicioasă de  panna cotta cu căpșuni. 

„Întreg proiectul este gândit să vină în sprijinul copiilor din sistemul de protecție socială sau celor din familii defavorizate. Sunt oameni cu suflet mare care s-au implicat, sunt bucătari de renume care s-au oferit să gătească pentru cei defavorizați”, spune Manuela Roșian de la asociația  „Savori de Roza”, partener al proiectului.

În luna ianuarie, chef Cătălin Scărlătescu a gătit 1.000 de porții, din care 400 au ajuns în centrele și casele de copii din Brașov, iar 600 au fost distribuite copiilor din Vurpăr, județul Sibiu: „Proiectul a fost bine primit, astfel încât am decis să continuăm să oferim câte o masă copiilor din alte localități ale județului, mai ales că am beneficiat de sprijinul firmei Simpa din Sibiu, căreia îi mulțumim și pe această cale. Așteptăm și alți parteneri sau sponsori să se alăture proiectului”, a mai declarat Manuela Roșian.

Nicolai Tand a beneficiat de ajutorul fiicei sale, Ilona: „Mi-am dorit să fie alături de mine, pentru că puterea exemplului, cred eu, este cea mai importantă. Sunt tare mândru de ea!”, a notat pe pagina sa de socializare cunoscutul bucătar.

Campania „O masă pentru 50.000 de suflete” beneficiază de implicarea celor mai cunoscuți bucătari din România: Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea, Nicolai Tand, Chef Foa și Chef Niculai.

Sesiunile de live cooking, în cadrul cărora sunt găsite meniurile pentru copii, sunt realizate în Brașov, la „Foodie Bucătarul”, gazda evenimentelor culinare fiind Daniel Buzdugan.

Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image

22 februarie 2025 la 19:50

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dragos BAKO
acum 10 ore
„Operațiunea flotant” sau cum să faci baie gratis la Ocna Sibiului
Practica solicitării vizei de flotant pentru a-ți putea înscrie copilul la o altă școală decât cea de care...
Actualitate
4 min de citit
acum 16 ore
Până la alegeri va fi urât. Şi de alegeri la fel. Nu doar meteorologic vorbind
Scriam fix cu o săptămână în urmă că "După alegeri va fi urât. Chiar şi meteorologic vorbind". Aşa...
Eveniment
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 18 ore
Miriuță, după înfrângerea de pe ”Municipal”: ”Puteam scoate mai mult dacă eram mai atenți”. Acuză că l-au înjurat spectatorii…
Antrenorul echipei ieșene, Vasile Miriuță, a recunoscut, la final, în conferința de presă, că echipa sa ar fi...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 18 ore
Stoichiță a venit să-l vadă pe Ianis Stoica. ”Poate îi vine mintea la cap!” Internaționalul de tineret a avut ceva probleme medicale
Antrenorul echipei sibiene, Marius Măldărășanu, a declarat, în conferința de presă de după finalul meciului cu CSM Poli...
Actualitate
2 min de citit