Tribuna
Cetăţenii vor transmiterea în direct a şedinţelor legislativului local, la Racoviţa
Cetăţenii vor transmiterea în direct a şedinţelor legislativului local, la Racoviţa

Anumite nemulţumiri refe­ri­toare la activitatea actua­lului aparat administrativ al comunei Racoviţa, manifes­tate, în ultima perioadă, prin diverse semnale lansate în spaţiul public, au condus la apariţia unei solicitări de trans­mitere în direct a şedin­ţelor Consiliului Local.

Cel mai probabil, con­ştienţi de faptul că multe din problemele pe care le sem­nalează şi care au legătură cu starea generală a comu­nei, s-ar putea naşte în ca­drul legislativului local, dar şi pentru a putea observa şi evalua mai facil activitatea fie­cărui ales local, respon­sabilii unei nou înfiinţate filiale de formaţiune politică ce activează în zonă au transmis Primăriei Racoviţa un document oficial, prin care se solicită transmiterea tuturor şedinţelor Consiliului Local Racoviţa live, pe pa­gina oficială de facebook a instituţiei, sau pe o platformă gratuită de streaming. De asemenea, prin acelaşi do­cument se mai solicită pu­blicarea înregistrărilor şedin­ţelor consiliului local.

În sprijinul celor solicitate, semnatarul documentului transmis conducerii comu­nei Racoviţa a ţinut să men­ţioneze că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, şedinţele consiliului local sunt publice.

"Dovediţi transparenţa ne­cesară actului de adminis­trare a comunei Racoviţa, respectul şi deschiderea faţă de cetăţeni", se menţio­nează în finalul solicitării transmise Primăriei Raco­viţa. O fotografie a documen­tului trimis administraţiei locale a comunei a fost pos­tată în mediul online.

În prezent, şedinţele Con­siliului Local Racoviţa sunt înregistrate şi postate ulterior, pe pagina de internet oficială a comunei, dar ca­litatea înregistrarilor este una destul de slabă.

D.F.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia