Tribuna
Ceremonial militar-religios în Piața Mare, de Ziua Drapelului Național
Ceremonial militar-religios în Piața Mare, de Ziua Drapelului Național
© Razvan NEGRU

În Piața Mare se va desfășura, duminică, un ceremonial militar-religios organizat cu ocazia Zilei Drapelului Național. Evenimentul începe de la ora 9:00, la catargul pe care este arborat Drapelul României.

„Sunt invitați să participe toți cetățenii care poartă în suflet cele trei simboluri naționale ale României, parte a identității noastre: Drapelul național, Stema națională și Imnul național”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Ceremonialul va avea loc în prezența  parlamentarilor sibieni, a prefectului județului Sibiu, a factorilor de conducere ai județului, municipiului și garnizoanei, a veteranilor de război,  a Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala Sibiu.

Evenimentul va fi precedat, sâmbătă, la ora 17:30, de slujba de sfințire a Drapelului oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa dr. Laurențiu Streza, preotul paroh și preotul militar în Catedrala Mitropolitană. La ora 18:00, în Piața Mare în prezența comandantului gărzii purtătoare a drapelului și a unui trompet, pe semnalul „stingerea”, drapelul României va fi coborât și desprins de pe catarg, iar drapelul sfințit va fi preluat de garda drapelului. (L. B.)


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA