Tribuna
PNL
Cercul de lectură "Peda citește"are un nou sediu amenajat prin fonduri strânse la Maratonul Internațional din Sibiu
Cercul de lectură

Colegiul Național Pedagogic "Andrei Șaguna" a participat anul acesta, în premieră, la Maratonul Internațional din Sibiu cu proiectul "Peda citește",

"Peda citește este mai mult decât un cerc de lectură: e un proiect colectiv, primul dintre pașii pe care elevii&profesorii de la Colegiul Național Pedagogic "Andrei Șaguna" (CNPAS) din Sibiu îi vor face împreună pentru a transforma o instituție publică într-o școală creativă, atractivă, vizibilă. Proiectul de anul acesta își propune să-i motiveze pe elevi, profesori și părinți să acționeze la unison, pentru a transforma o încăpere neamenajată într-un spațiu neconvențional, în care elevii să discute despre cărți, să vizioneze filme, să scrie recenzii, să asculte muzică ș.a. Toți pașii în atingerea scopului vor fi făcuți împreună. Drumul va fi, în acest caz, mai important decât destinația. Pe drum vom învăța împreună lecții importante despre implicare civică și despre superputerile cărților.", spune prof. Adela Dinu.

Proiectul și-a atins targetul de 12000 RON într-un timp record și a reușit să îl depășească cu peste 5000 de RON. În total s-au strâns 17208 RON pentru o sală de lectură multifuncțională, un sediu nou pentru liceeni din cercul de lectură și scriere creativă, dar și pentru elevii care studiază limba engleză sau franceză în grupe de 10-15 persoane. În proiect s-au implicat profesori, părinți, elevi ai liceului și mulți alții.

În 6 octombrie, a avut loc inaugurarea oficială a noului spațiu în prezența unui reprezentant al Fundației Comunitare Sibiu, a directorului CNPAS, Mihaela Filip, a directorului adjunct, Flavius Pașcalău și a managerului de proiect, prof. Adela Dinu. La întâlnire au participat, într-o primă fază, profesorii, apoi elevii din cercul de lectură.

Proiectul a fost realizat după o schiță concepută de Ene Alexandru de la MYD Marketing.

 

Proiectul "Peda citește" este finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2022, un program al Fundației Comunitare Sibiu.

 







comentarii
1 comentarii

Puteti sa-mi traduceti titlul?? petru citeste?? peda ( nume posesiv)???? pedagogie?? daca-i pedagogie citeste nu se aliniaza gramaticii Romane --
07.10.2022 20:52
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica