Tribuna
PNL
Centura turistică a Mărginimii intră în lucru

Zilele trecute, responsabilii CJ au predat amplasamentul pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a DJ 106 D Răşinari - Poplaca - Orlat - Intersecţia cu DJ 106 E. Câştigătorul licitaţiei de execuţie este societatea COMTRAM, în parteneriat cu DPC şi Geiger, iar lucrările efective vor începe în luna septembrie. Prin acest proiect se urmăresc reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean existent. Acesta va fi asfaltat în întregime şi va fi viabilizat potrivit ultimelor reglementări în domeniul drumurilor. Astfel, prin modernizarea drumului va fi realizată centura turistică a Mărginimii Sibiului, care va lega localităţile Răşinari, Poplaca, Orlat, Gura Râului, Păltiniş, Săcel, Sibiel, Fântânele, Vale, Sălişte, Tilişca, Poiana Sibiului şi Jina. Prin modernizarea acestui drum vor avea de câştigat turismul din Mărginimea Sibiului, dar şi municipiul Sibiu, în condiţiile în care traficul dinspre aeroport spre Sibiu va fi descongestionat în mare parte. Cei care vor dori să ajungă în Păltiniş şi vin dinspre Alba nu vor mai străbate municipiul Sibiu, ci vor intra din DN 1 pe noul drum în dreptul localităţii Săcel şi apoi Orlat, Poplaca, Răşinari şi Păltiniş. Valoarea proiectului se ridică la aproape 17 milioane de lei, termenul stabilit fiind sfârşitul lui 2011. Cu un buget total de peste 16,88 milioane lei, din care 13,9 fonduri nerambursabile, proiectul prevede reabilitarea drumului judeţean care leagă zona centrală a judeţului Sibiu de Mărginimea Sibiului. Principalul obiectiv al proiectului „Modernizarea DJ 106 D Răşinari – Poplaca – Orlat - Intersecţia cu DJ 106E” este creşterea atractivităţii zonei turistice a Mărginimii Sibiului, prin îmbunătăţirea accesului în acest areal. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile REGIO, prin proiect se vor moderniza 13,776 kilometri din DJ 106D şi se va construi un nou pod peste râul Seviş. După cele 18 luni de realizare a investiţiilor, beneficiarii se aşteaptă ca traficul în zonă să devină de opt ori mai intens.comentarii
12 comentarii

Să fie
observatorul din Marginime
25.08.2010 01:22
Felicitari C.J.-Sibiu pentru atragerea fondurilor...interesant proiect, dar (deoarece la noi mereu exista un "dar") ma intreb de ce a trebuit sa treaca vara (probabil cu licitatia, contestatiile, etc) dupa care, in sezonul rece (toamna - iarna) modernizam drumuri... si ne mai miram de calitatea acestora. Nu credeti ca problemele ad-tive se pot rezolva din noiembrie pina in martie dupa care sa se lucreze efectiv pe teren? Oricum, vorba unui razvratit ptr. starea de fapt de la noi " Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul....".
marginean
25.08.2010 07:26
Marginimea Sibiului tine de la JINA pana la BOITA,cu toate cele 17 localitati ale sale.Pana acum s-a acordat atentie doar partii de nord a MARGINIMII.Asteptam ca cineva din factorii de decizie de la judet, sa se aplece mai atent asupra acestei regiuni.
Am auzit ca exista un proiect care se numeste DRUMUL MARGINENILOR si care vizeaza sa se faca un drum care sa lege toate localitatile MARGINII de la Boita pana la Jina, respectiv un alt drum dect soseaua nationala de acum.
Ar fi o mare realizare ca pe langa brandurile pe care deja le are Marginimea sa mai aiba si un asemenea drum
un alt marginean
25.08.2010 07:39
Ar fii grozav (daca s-au gandit) sa amenajeze si piste pentru biciclete pe langa drum!
sorin
25.08.2010 08:10
Ar fii pacat sa nu fie si piste frumos trasate pentru biciclisti.
Oricum felicitari C.J. pt acest proiect important pentru Marginime!
sorin
25.08.2010 08:20
As vrea sa traiesc s-a vad si asta . Pana atunci le consider" povesti din luna lui cuptor" mai ales referitor la termen.
grasu
25.08.2010 08:29
Da' sa nu lucre' ca la ioroport, ca ne-am dat naibii...
ID
25.08.2010 08:41
Pe cei din zona de nord sa-i ia dracul, de ce sa-i mai dezvoltam si pe astia?Dezvoltam numai zonele unde la sfarsit de saptamana sa putem fugi cu masinile 4*4.Un drum de reabilitat trebuia sa fie si sos.Copsa Mica-Blaj unde-ti rupi masinile.Dar aici nu sunt zone unde sa ne-distram cu masini 4*4 si atv-uri.
Unul din zona de nord a judetului
25.08.2010 10:39
Da prin Marginimea Sibiului ar trebui cu prioritate amenajate piste pentru biciclete. Asta ar trebui sa fie o prioritate a CJ.
Un turist
25.08.2010 10:45
Rectific : Cei care vin dinspre Alba si vor sa ajunga la Paltinis, pot alege varianta : Sacel, Orlat, Gura Riului, apoi pe un drum judetean de 5 km vor ajunge in soseaua Sibiu- Paltinis, mai sus de Curmatura cu cativa km. Precizez ca acel drum judetean este bine intretinut... SI FELICITARI INITIATORILOR, DACA NU MA INSEL DR. NADIU A FOST CEL CARE A TRIMIS SI REDACTIEI CATEVA SCRISORI BINE DOCUMENTATE !
Maria
25.08.2010 14:19
Papagalii astia de la CJ nu sunt in stare sa finalizeze Sibiu-Agnita si acum se apuca de altceva. Sasul secund ia exemplul sasului-sef, primarul Sibiului, care a deschis o gramada de santiere pe srazile din Sibiu, tocmai ca sa nu observe fraierii cum se scurg banii de la bugetul local.
lol
25.08.2010 16:50
orice proiect e bine venit. sa speram ca se va face bine si la timp. in rest toate la timpul lor. ca o paranteza e de spus ca a cam murit simtul civic: daca se vor alte proiecte de alta natura sau realizate mai repede decat altele, cei din acea zona trebuie sa se implice mai mult. doar sa stai si sa astepti ca "cineva" sa se gandeasca si la tine si sa o faca de asa natura incat sa multumeasca pe toti cei care stau doar cu mainile in san si comenteaza e imposibil. "daca un lucru nu se realizeaza inseamna ca nu destui oameni au nevoie de el"
- in asteptarea sezonului de iarna.

partia de schi trecatoarea lupilor
trecatoarea lupilor
05.09.2010 16:09
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia