Tribuna
Centrul Sibiului pietonal. Primarul Astrid Fodor: „Piața Mică este superbă, dar aspectul îi este afectat de mașinile parcate agresiv, până lângă terase”
Sorana MAIER
3013 vizualizari
Centrul Sibiului pietonal. Primarul Astrid Fodor: „Piața Mică este superbă, dar aspectul îi este afectat de mașinile parcate agresiv, până lângă terase”

Centul istoric al Sibiului va avea o zonă pietonală mai mare, Piața Mică va fi parțial transformată în zonă pietonală, în Piața Aurarilor nu va mai fi permisă parcarea, iar în Piața Huet vor fi extinse terasele.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, va propune spre aprobarea Consiliului Local, în ședința din luna mai, transformarea în zonă pietonală a unei părți a Pieței Mici, cea dintre strada Ocnei, Casa Artelor și Turnul Sfatului.

“Piața Mică este superbă, dar aspectul îi este afectat de mașinile parcate agresiv, până lângă terase. Sunt convinsă că sibienii și turiștii care doresc să se bucure de centrul istoric de pe o terasă din Piața Mică nu își doresc să fie înconjurați de mașini parcate. Vom continua astfel să extindem zona pietonală, așa cum ne-am propus în Planul de Mobilitate Urbană. Mai mult, spațiul astfel eliberat va face posibilă și extinderea teraselor care dau culoare și atmosferă Sibiului, respectându-se astfel normele de distanțare socială”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Locurile de parcare din această zonă, inclusiv cele de lângă Turnul Sfatului vor fi desființate. Intrarea cu autovehiculul în această arie va fi interzisă, urmând să fie protejată cu piloni ficși și mobili. Accesul autovehiculelor va fi permis în această zonă doar pentru aprovizionarea magazinelor sau teraselor din zonă, într-un anumit interval orar. Locuitorii acestei piețe vor putea parca în cealaltă parte a Pieței Mici, în baza abonamentului.

În această zonă se află și Casa Căsătoriilor și, de aceea, Primăria va rezerva câteva locuri de parcare pentru participanții la ceremonii, în spatele terasei La Turn și în fața celor câteva magazine de pe același front de clădiri. Având în vedere că în zilele duminică, luni și marți, precum și în restul zilelor, după-amiaza, nu se oficiază cununii, aceste locuri de parcare vor putea fi utilizate de publicul larg.

 

Mai multe terase în Piața Huet

 

În Piața Huet va fi permisă amplasarea și extinderea teraselor pentru restaurantele și barurile care au acces spre această piață.

“Acum un an am eliberat Piața Huet de mașini. Între timp am lucrat pe proiectul de reamenajare a acesteia, cu mobilier urban adecvat zonei istorice și funcțiunilor pieței. Proiectul este aproape finalizat, iar parte din conceptul de amenajare a pieței vor fi și terasele care se vor putea amplasa și extinde aici. Imediat ce se vor ridica restricțiile ce privesc funcționarea teraselor, vom permite extinderea acestora dincolo de frontul clădirii în care funcționează restaurantul, dar pe această zonă de extindere nu se vor aproba structuri închise pentru terase, ci doar mese, scaune și eventual umbrele. Aceleași reguli le vom aplica și în cazul teraselor care se vor extinde în Piața Mare, Piața Mică sau în alte zone din centrul istoric”, a mai declarat primarul Astrid Fodor.

 

Fără mașini în Piața Aurarilor

 

Piața Aurarilor, protejată mai eficient pentru păstrarea caracterului pietonal. Piața Aurarilor este zonă pietonală din anul 2005, dar locuitorii de aici au folosit-o ca parcare. Pentru a păstra caracterul pietonal al pieței, vom elimina posibilitatea parcării autovehiculelor. Riveranii au posibilitatea să cumpere un abonament, cu un preț mic, pentru a parca autovehiculele pe strada 9 Mai, potrivit unui comunicat la Primăriei Sibiu.


comentarii
4 comentarii

Oferta noua. Activitate pe net. Castiguri asigurate pentru o perioada de 20 de ani, dupa
incheierea unui contract special si semnat numai cu pixul, in original, trimis prin posta. Va
selecteaza unul dintre membrii echipei noastre, dupa ce trimiteti mesajul: ACTIVITATE
COMPLET ONLINE, la adresa de email roxanadeac.dr@gmail.com
Bot-Deac Roxana Gabriela
19.05.2020 12:14
angajatii primariei parcheaza gratis in zona
de autobuz nu or auzit?
capanie electorala,sa va voteze cine vrea
adi3
19.05.2020 12:25
Când l-am găsit pe dr. Ogume, care locuiește în Turcia, am avut nevoie disperată de a-mi readuce fostul iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. Doar m-a aruncat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste care să ne ajute să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să mă trimită mesaje din nou și m-a simțit oribil pentru ceea ce mi-a trecut. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis pentru mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat Dr. Ogume, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu drag Dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogumenspellcaster@gmail.com sau WhatsApp +2348069032895 îl puteți contacta pentru oricare dintre următoarele probleme:
Diana Hanganut
20.05.2020 00:44
Cum adica masinile parcheaza in buza teraselor?!
Masinile parcheaza pe locurile de parcare, care sunt trasate, iar parcarea e cu plata.
Da, piata-parcare arata urat, foarte urat, dar nu e din cauza masinilor care parcheaza (regulamentar), ci din cauza celor care, dupa renovare, au gandit piata ca o parcare, din cauza incapacitatii lor de a gasi alte solutii.
Si ca o prima solutie, as incepe sa dau un exemplu chiar cu masinile primariei, care ar trebui sa parcheze unde stiu, la Teatrul de Papusi sau in curtea "fostului" Liceu de Arta, si nu in fata la Union. Angajatii Primariei nu au nevoie sa parcheze in usa institutiei, ca nu au altceva de carat decat fundurile lor mari si puturoase.
Doru
21.05.2020 09:41
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia