Tribuna
Centrul de Permanenţă din Avrig a fost dotat cu un detector de vene
Dan FRÂNCU
3963 vizualizari
Centrul de Permanenţă din Avrig a fost dotat cu un detector de vene
De lunea trecută, dotarea Centrului de Permanenţă din Avrig (obiectiv medical ce asigură asistenţa de urgenţă pentru toate localităţile din zona Ţării Oltului), s-a îmbogăţit cu un detector de vene, instrument medical de mare precizie, ce facilitează găsirea venelor la copii, adulţi, persoane cu pielea închisă la culoare şi pacienţii supraponderali. Aparatul a fost achiziţionat de Primăria oraşului Avrig, cu bani proveniţi dintr-o donaţie făcută de o societate prosperă ce are un punct de lucru pe teritoriul administrativ al oraşului. Valoarea de achiziţie a dedectorului de vene este de 14.000 lei (fără TVA).

Ideea achiziţionării acestui aparat modern, deosebit de util, a aparţinut personalului medical ce deserveşte Centrul de Permanenţă Avrig şi a fost materializată după ce consilierii locali avrigeni ce reprezintă Partidul Mişcarea Populară au iniţiat un proiect de hotărâre, adoptat de plenul legislativului local în urmă cu aproximativ un an de zile. Din cauza constrângerilor financiare bugetare din acest an, edilul şef avrigean a propus consilierilor locali să amâne achiziţionarea acestui aparat până la identificarea unei surse de finanţare alternative, astfel că sponsorizarea primită recent a fost utilizată exclusiv în acest scop.
 Aparatul a fost adus la sediul unităţii medicale de reprezentanţi ai societăţii distribuitoare, după încheierea documentelor de predare – primire, montaj şi punere în funcţiune, aceştia  efectuând şi primul instructaj de utilizare a aparatului, pentru medicii şi asistentele medicale ce lucrează în cadrul centrului.
După ce au ascultat cu atenţie informaţiile furnizate de delegaţii societăţii comerciale ce a furnizat aparatul şi au urmărit demonstraţiile acestora, cadrele medicale au efectuat unele teste cu noua dotare şi s-au arătat încântate de şansa deosebită de a putea lucra cu un asemenea aparat. Încântat de aparat a fost şi coordonatorul Centrului de Permananţă Avrig, dr. Ovidiu Tecoanţă, care a reamintit tuturor celor prezenţi cât de important este acest detector de vene, menţionând şi că, din informaţiile deţinute, centrul de la Avrig este, probabil, singura unitate medicală de acest fel din judeţ ce are în dotare un asemenea aparat.
La evenimentul de predare – primire şi punere în funcţiune a detectorului de vene achiziţionat pentru Centrul de Permanenţă din Avrig a participat şi primarul oraşului, Adrian Dumitru David, precum şi câţiva angajaţi ai Primăriei Avrig.
 







comentarii
2 comentarii

Nu prea inteleg la ce le trebuie ca oricum le face cate un bilet de trimitere si toti pacientii sunt trimisi la Sibiu!
Vio
05.12.2019 16:05
Ori eu am uitat romaneste ori voi nu mai stiti limba materna -- CENTRUL de PERMANENTA-- permanenta cui?? sau ce fel de permanenta?? aerul e permanent fara el, caput , apa e permanenta fara , la fel caput - painea e permanenta daca semanam , culegem si coacem - altfel caput, carnea si toate celelalte sunt permanente paralel cu munca depusa -- Chiar nu inteleg despre ce fel de permanenta se discuta aici -- sau copiati cu totii bogatia lingvistica a celei ce a fost -prim ministru??-
mike
06.12.2019 20:33
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA