Tribuna
Centru de conferințe și spectacole în zona Pieței Teatrului. Primăria Sibiu a contractat studiul de prefezabilitate
Sorana MAIER
1107 vizualizari
Centru de conferințe și spectacole în zona Pieței Teatrului. Primăria Sibiu a contractat studiul de prefezabilitate
© Arhivă

Unul dintre cele mai mari proiecte de investiții ale Primăriei Sibiu, construcția Centrului de conferințe și spectacole în zona Pieței Teatrului a ajuns la prima fază de documentație. Administrația locală va afla, din studiul de prefezabilitate, cum va arăta ansamblul în sine, cât va costa investiția, care va fi impactul său și gradul de sustenabilitate și alte detalii importante. Primăria Sibiu a semnat contractul pentru studiul de pre-fezabilitate pentru construcția Centrului de conferințe și spectacole în zona Pieței Teatrului, acesta fiind primul pas major pentru această investiție. Firma care se va ocupa de studiu este Ove ARUP & Partners International Limited, valoarea contractului însumând 1,6 milioane de lei.

“Este un proiect esențial pentru viața culturală a Sibiului și pentru crearea premiselor dezvoltării orașului ca centru pentru conferințe naționale și internaționale. De aceea, parcurgem fiecare pas legal cu atenția cuvenită. Am semnat contractul pentru acest studiu absolut necesar care ne va arăta, printre altele, dimensionarea acestui Centru adaptată la realitatea din Sibiu și tipurile de funcțiuni pe care Centrul ar trebui să le aibă pentru a fi sustenabil pentru comunitatea noastră. Mă bucură faptul că studiul este pe mâinile unei firme specializate și recunoscută la nivel internațional, având în portofoliu mai multe astfel de proiecte similare”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Studiul va cuprinde analiza de piață a contextului social, demografic, economic, social și cultural pentru realizarea centrului de conferințe și spectacole, date tehnice și funcționale ale obiectivului de investiții, respectiv descrierea principalelor caracteristici ale Centrului, lista de spații, schițe tehnice care vor defini geometria spațiilor principale, volumul, cerințele privind acustica și alte nevoi funcționale specifice, analiza aspectelor sociale și de mediu implicate de construcția acestui Centru, costul estimativ al construcției și analiza gradului de sustenabilitate și suportabilitate a proiectului, după realizarea construcției.

Următorul pas, după realizarea acestui studiu de prefezabilitate va fi realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, documentații care va oferi Primăriei informații și mai concrete despre această investiție, potrivit unui comunicat la municipalității.

 

 

comentarii
3 comentarii

Este an electoral?
me
28.06.2020 16:56
O tampenie sa faci asa ceva atat de aproape de centrul orasului. Nu poti asigura suficiente spatii de parcare EXCLUS iar traficul se ingreuneaza acolo si mai mult. Mai bine o parcare etajata si inchiderea cetatii traficului cu exceptia locatarilor.
gica
29.06.2020 06:55
A cata oara se fac aceste studii?
sibian
05.07.2020 09:18
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia