Tribuna
Sevis
Centenar pentru viață: 100 de sibieni, uniți pentru Salvare
Laura BUCIU
1364 vizualizari
Centenar pentru viață: 100 de sibieni, uniți pentru Salvare

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu doresc să ofere, gratuit, cursuri de prim ajutor pentru 100 de sibieni.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, pot participa persoane care au vârsta peste 18 ani, cu domiciliul stabil  în județul Sibiu și care nu au mai beneficiat de o asfel de instruire. În cadrul cursurilor, vor învăța atât manevre de bază (resuscitare cardio-pulmonară, manevra Heimlich și poziţia laterală de siguranţă), cât şi tratamentul urgențelor din viața de zi cu zi (fracturi, traumatisme, hipoglicemie, şoc anafilactic, epilepsie, spasmofilie, etc).  

Cursurile vor avea o durată de 6 ore și vor fi oferite de formatorii din cadrul Asociației de la Noi pentru Noi Ambulanța Sibiu. Grupele vor fi formate din maxim 20 de persoane și vor fi organizate în perioada iunie-septembrie 2018.

  • „În ultimii trei ani, voluntarii asociației, printre care sunt și angajați în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, au format mii de persoane din cadrul mai multor instituții  (Prefectura Sibiu, Inspectoratul Județean de Poliție, Ocolul Silvic, primării, instituții de cult, școli, licee, precum și instituții private. Scopul acestor cursuri este acela de a îmbunătăți cultura medicală a populației, de a-i învăța pe cei care au curajul și își doresc să știe ce trebuie să facă și mai ales ce nu trebuie să facă până la sosirea ambulanței. Aștepările noastre? Scurtarea timpului de intervenție în cazul urgențelor astfel încât, împreună, să transformăm minutele în secunde și să putem salva cât mai multe vieți. Chiar dacă obiectul muncii noastre este reprezentat de omul bolnav, dezideratul nostru este ’’, spune  dr. Alina Tărnăuceanu, manager în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu.

Cei care vor să participe trebuie să trimită sms la numărul de telefon 0747.415.102, persoană de contact Liliana Blaga și să spună de ce își doresc acest curs, să lase datele de contact și vor fi anunțați care sunt pașii următori. Toți participanții vor primi certificate de absolvire și cărți de prim ajutor oferite de către Asociația De la Noi pentru Noi Ambulanța Sibiu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia